Прочитај ми чланак

Завршен скуп Милогораца на улицама Подгорице – колоне, ватрено оружје, бакље ВИДЕО

0

Завршен је скуп на улицама Подгорице где су се вечерас окупили грађани Црне Горе носећи црногорске државне заставе, на којем је присуствовало око 8.000 Миловаца који су дошли из целе Црне Горе. Присутни су урлали и "Не дамо државу", "Дај Томпсона" и одушевљену клицали Милу Ђукановићу.

Скуп је почео у 19 часова, а најавиле су га, како себе називају црногорске патриотске организације, без навођења имена или конкретне организације која стоји иза скупа.

Присталице Мила Ђукановића И демократске партије совијалиста кренуле су на скуп у Подгорици.

Пре одласка на “патриотски скуп” , за одбрану Црне Горе од „повампиреног четништва“, сачекало их је важно саопштење, објављено на Инстаграму.

„Контактирајте ваше месне одборе ДПС како би вам платили трошкове за гориво и поделили бесплатне сендвиче. Ако не можете да преузмете бесплатан сендвич, сачувајте рачун из пекаре. Имајте на уму да цена једног сендвича по особи не може бити више од једног евра.“

View this post on Instagram

Сендвич патриоте

A post shared by Косово и Метохија (@kosmet_otadzbina) on

Овај позив је очигледно разгневио неке од Милових присталица које су апеловале да се то не ради јер ће их “литијаши дић на спрдњу”.

Најављено је да ће бакљада бити на крају програма, пре химне, па је учесницима поручено да чувају бакље.

Телевизији Вијести је током дана достављен снимак који је направљен јутрос у Никшићу, а на којем се види како непозната особа у аутомобилу са црногорском државном заставом пуца из непознатог оружја у ваздух.

Из Основног тужилаштва у Никшићу речено је да је полицији пријављено да је дошло до употребе ватреног оружја и да се ради на утврђивању идентитета особа које су пуцале. Саопштено је и да ће Тужилаштво формирати предмет поводом овог случаја.