Прочитај ми чланак

ЗАВРШЕН САСТАНАК власти и опозиције, СНС Ђука; Нема преговора и сличних бесмислица

0

На Факултету политичких наука (ФПН) у Београду завршен је састанак представника власти и опозиције, уз присуство цивилног сектора. Извршни директор Фонда за отворено друштво Милан Антонијевић изјавио је да је састанак о изборним условима протекао у конструктивној атмосфери и најавио да ће врло брзо бити организован нови састанак.

Након округлог стола на Факултету политичких наука, није било изјава учесника али је Антонијевић рекао да ће јавности бити упућено саопштење.


Пре тога, састанак су напустили представник власти Владимир Орлић као и опозиционари Драган Ђилас, Небојша Зеленовић и Мирослав Алексић, који нису одговарали на питања.

На налепницама које су излепљене у холу ФПН-а као позив на састанак било је наведено да је у питању дијалог о изборима 2020, односно, нека врста округлог стола који се одржава у организацији Фонда за отворено друштво. Све остало је, како је рекла репортерка Н1, било под велом тајне.

Декан ФПН-а Драган Симић, који је био један од уводничара на скупу, изјавио за Н1 да је до састанка дошло на иницијативу Фонда за отворено друштво и да је тиме отворен дијалог о изборним условима.

„Чим смо сели заједно то је добар знак. То је знак да постоји свест и велика потреба да се разговара, а то је већ нешто“, рекао је Симић.

Како је јавила репортерка Н1, у зграду факултета су, између осталих, дошли министар полиције Небојша Стефановић, посланици Српске напредне странке у Скупштини Србије Владимир Орлић и Владимир Ђукановић, лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас, председник Демократске странке Зоран Лутовац, потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, као и посланица у Скупштини Србије Мариника Тепић и председник Демократског савеза Хрвата у Војводини Томислав Жигманов.

Такође, састанку су присуствовали и представници цивилног сектора – председница Београдског фонда за политичку изузетност Соња Лихт и Милан Антонијевић из Фонда за отворено друштво који је модерирао округли сто. Присутан је био и Бојан Клачар из ЦеСИД-а, као и представници Црте.

Ђукановић: Опозиција исполитизовала скуп, позвала медије

Посланик српске напредне странке (СНС) и један од учесника састанка на ФПН-у Владимир Ђукановић оптужио је опозицију за „политизацију“ тог скупа који, како тврди, није имао форму преговора.

„На предлог Фонда за отворено друштво, уз правило које је модератор дефинисао да нема медија, пристали смо да додјемо на скуп на коме би говорили о изборима. Господа из @СавезЗаСРБ су намерно позвали Н1 и тиме прекршили правило модератора. Јадно и бедно!“, објавио је Ђукановић на Твитеру.

Потом је уследио још један Ђукановићев твит.

„Елем, скуп је био замишљен као презентација Цесида и Црте о изборном законодавству. Никакви преговори и сличне бесмислице. Ипак, очито је да су господа из СзС имали за циљ да политизују скуп и мимо правила модератора скупа позвали су медије“, објавио је Ђукановић.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!