Прочитај ми чланак

Заветници:Власт ће покушати да током протеста убаци своје јуришнике да започињу…

0

Организатори демонстрација против европског плана за Косово упозорили су да „власт планира“ вечерас да употреби сва нелегитимна средства „како би компромитовала миран и достојанствен скуп на који је позвала државотворна опозиција.

Странка Заветници, која је један од организатора скупа, саопштила је да према њиховим сазнањима власт намерава да „на све могуће начине у редове окупљених грађана убаци своје јуришнике чији је задатак да заподену нереде, тучу и хаос“.

„Овом приликом подсећамо да четири парламентарне странке, као и остали организатори данашњег скупа, ни на који начин не желе било какве нереде на улицама Београда“, наведено је у саопштењу уз оцену да од потенцијалних нереда на улицама главног града данас једино може да има користи Српска напредна странка.

Заветници су у саопштењу истакли да такву методологију користе режими на издисају, у намери да сачувају своје политичке позиције и дубоко пољуљан политички рејтинг, и да је раст репресије подстакнут растом панике и страха у редовима напредњака.

Скуп против прихватања француско-немачког плана за Косово организују Заветници, Нова демократска странка Србије, Двери и Покрет за обнову краљевине Србије, испред храма Светог Саве, а учесници су кренули у протестну шетњу до споменика руском цару Николају Другом, у парку преко пута зграде Председништва.