Прочитај ми чланак

ЗАВЕТНИЦИ: „Спречимо рушење Републике Српске!“

0

Republika-Srpska

Српски народ у БиХ био је данас сведок још једног покушаја дестабилизације политичких прилика у Републици Српској и напада на политичку самосталност њених државних институција, када су службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА), потпомогнути указом Тужилаштва БиХ, насилно упали у републичке и општинске институције у Новом Граду и без икаквог основа лишили слободе петоро српских цивила због сумње да су током 90-их година починили ратне злочине над муслиманским становништвом.

Ова насилна акција безбедносних структура БиХ којом је без икаквог основа угрожена безбедност српског народа представља један агресорски чин и невиђени напад на уставно-правни поредак Републике Српске, урушавајући темеље њене политичке самосталности.

Подсећамо да је СИПА извела сајбер терористичку акцију и на сајту РТРС у циљу ометања њеног рада и спречавања да се на најбржи могући начин путем друштвених мрежа обавести српска јавност о упаду ове агенције на простор Новог Града. Такође истичемо да је директор СИПА-е кадар „Савеза за промене“, организације која активно ради на урушавању Републике Српске на шта Заветници упозоравају јавност већ месецима.

Понашање полицијских структура и Тужилаштва БиХ превазилази Дејтонским мировним уговором предвиђене оквире и директно је усмерено ка кршењу споразума о међуполицијској сарадњи са структурама Републике Српске. Акција службеника СИПА-е је један противзаконит акт чији циљ је да се насилним путем деградирају безбедносне институције Републике Српске, а њихово деловање сведе под диктат званичног Сарајева.

Заветници упозоравају грађане Републике Српске да се рушилачке снаге финансиране од стране Запада неће смирити и да у наредном периоду спремају сличне неуставне активности и на подручју Подриња као и наставак хапшења Срба у БиХ.

Из наведених разлога Српски сабор Заветници подржава одлуку Владе РС о прекиду сарадње са окупаторским органима СИПА-е и Тужилаштва БиХ све док се не обезбеде адекватни механизми за очување политичке самосталности Републике Српске и заштиту права српског народа у БиХ! Захтевамо од међународне заједнице да најоштрије осуди неуставно деловање државних служби БиХ и да уложи максималне напоре како би се њихови поступци ускладили са Дејтонским споразумом.

Нашем народу у БиХ данас се силеџијски удара на права и слободу док његови џелати уживају широку подршку западне машинерије. Позивамо грађане РС да и овога пута покаже своје државотворне особине које га несумњиво красе и због којих представља понос за читав српски род. Неопходно је да као и много пута до сада покажемо јединство и одлучност у одбрани своје крвљу плаћене самосталности и слободе.

Извор: zavetnici.rs