Прочитај ми чланак

Заветници: Очајнички потез СНС због предстојећих санкција Русији и издаје КиМ

0

Председништво Српске странке Заветници саопштило је да није неочекивана вест „вечерас објављено саопштење Српске напредне странке у коме се наводи да су успешно завршили врбовање шесторо бивших чланова Заветника“, сматрају да се то десило зато што власт нема решење за, како кажу, „вртоглави раст подршке Заветницима и зато што им је било важно да њихово врбовање успе дан пред гласање о новој Влади“.

„Месецима јуре, агитују и прогоне не само посланике, одборнике, већ и чланове наше странке и овде је јасно да их боли раст рејтинга који Милица Ђурђевић Стаменковски ужива међу грађанима, поготово након убедљиве доминације у Народној Скупштини над напреднајцима“.

Већ дуже време је та екипа Заветника била „мета обраде специјалних понуда од стране власти“, а нажалост, показало се да су неотпорни на уцене, претње и, пре свега, понуде, које ће морати да одрађују у наредном периоду, „уколико не врате под хитно мандате које нису добили на своје име, већ у име Српске странке Заветници“, наводи се у саопштењу које у име Председништва странке потписује Горан Игић.

Овим чином показују се, како наводе, две ствари – да власт неће жалити средства у обрачуну са растом подршке Заветницима и друго, да они који су издали председницу странке и партијску дисциплину и идеологију могу сами да наставе низ даље.

Наводе да су „Заветници близу двоцифреног резултата“ и да је ово био последњи покушај да зауставе оно што не може бити заустављено — „с једне стране крах поверења народа у СНС, што због галопирајуће инфлације, енергетске кризе, колапса пољопривреде и све извеснијих предстојећих санкција Русији и најава потписивања правно-обавезујућег споразума у вези Космета, а са друге стране постоји чиста алтернатива таквој накарадној ненародној политици СНС-а и њихових трабаната у виду све јасније политике обједињавања државотворних снага на челу са Заветницима“.

Српска странка Заветници ће, како наводе, инсистирати да се врате отети мандати, „а сваки евентуални наступ поменутих бивших чланова, жигосаћемо као лажно представљање, јер нису наступили као самостални, па тако се не могу ни декларисати“.

Подсетимо, посланици Душан Стојиљковић и Драган Стојановић, као и четворо одборника у локалним скупштинама, напустили су странку Заветници, објавио је портал Новости.

У писму које су потписали Стојановић и Стојиљковић, као и одборница у Скупштини Београда и општини Раковица Марија Вукомировић, одборница у Раковици Рамара Младеновић, одборник у општини Палилула Бојан Сладојевић и одборник у Скупштини града и општини Палилула Стефан Јовановић обавестили су грађане да ће наступати самостално.

Навели су и да ће се снажно борити за српске националне интересе и да се „снажно ограђују од манипулације које српском народу сервира Милица Ђурђевић Стаменковски и њени послушници из Српске странке Заветници“.