Прочитај ми чланак

Заветници: Хитно усвојити антитерористичке законе!

0

sindjelic

Погибија Стевана Синђелића (30), припадника Жандармерије који је рано јутрос, на територији Куршумлије, погођен у главу од стране албанских терориста, није први случај убиства који се догодио у копненој зони безбедности. Наиме, злочини над српским становништвом од стране Шиптара датирају деценијама уназад, а интезивирали су се од 1999. године када је НАТО званично инсталирао своју базу на територији Косова и Метохије, и то у циљу “мировне мисије, тј. спречавања тероризма и међусобних сукоба између српске и албанске стране”.

Након бомбардовања тадашње СРЈ 1999. године, након великог погрома над Србима на Косову и Метохији 2004. године и проглашењем тзв. независне државе Косово, напади на српско становништво постали су врло учестали. Пљачке приватне имовине, крађа стоке, застрашивања и оружани напади постали су готово свакодневна појава, што је резултирало све већим напуштањем Космета од стране Срба. Потписивањем Бриселског споразума и активним позивањем републичких власти да косметски Срби изађу на нелегалне шиптарске изборе, актуелни режим је дао легимитет и зелено светло даљим терористичким активностима шиптарској страни.

Уместо да активно раде на стварању антитерористичке солидарности и позову међународну заједницу да реагује тако што ће обуставити праксу устоличавања албанских терориста попут Хашима Тачија, Рамуша Харадинаја, Агима Чекуа, они са истим тим терористима преговарају и учествују у стварању независне државе Косово.

Треба напоменути да се на југу Србије и у Рашкој области отворено и ужурбано ради на стварању предуслова за несметано отцепљење и тих делова наше територије. У томе предњаче локални лидери из Прешева, Бујановца и Рашке области, као и Риза Хаљими и Сулејман Угљанин, тренутно посланици у Скупштини Србије. То нам доказује да српски режим, уз огромну подршку српских медија годинама уназад, уместо да јача антитерористички отпор косметских Срба, активно учествује у успостављању и јачању сарадње са шиптарским терористима. Сада се терористички напади Шиптара све чешће одвијају на административој линији, ширећи се тенденциозно ка ужој Србији, што нам доказује да стварање Велике Албаније која би се простирала све до српског Ниша није само пуста жеља шиптарских терориста већ пројекат на ком они темељно раде.

Српски сабор Заветници сматра да је неопходно да власти у Србији затраже од Савета безбедности УН да усвајањем правно обавезујућих аката ускрате право на бављење политиком и другим јавним пословима албанским и међународним терористима (џихадистима), а домаће руководство позове на доношење посебних антитерористичких закона.

Сугеришемо и српској дијаспори да заузме исти став и започне озбиљну процедуру оснивања српских антитерористичких удружења на нивоу градова и држава у којима живе, како би на што ефикаснији начин скренули пажњу светске јавности на проблеме са којима се суочавају грађани Републике Србије.

Српски сабор Заветници ће наставити своју борбу за очување државног суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије, са циљем да сви Срби, у матици и ван ње, живе безбедно.

(Србин.инфо)