Прочитај ми чланак

ЗАШТО СУ БРИСЕЛСКИ МЕДИЈИ У БЕОГРАДУ највећа рак рана Србије?

0

briselski mediji

Србија је последњих дана била изложена великој количини понижења, коју друге нације „попију“ за пола века. Од сребреничке (геноцидне) резолуције у УН, додељивање три бода фудбалској репрезентацији Албаније, изручења Капетана Драган Хрватској (сетимо се шта је било недавно с Насером Орићем и Рамушом Харадинајем), до тога да се у сред Поточара линчује премијер државе (ма колико он био политички накарадан).

Неко би се запитао, како је онда могуће да народ који толико трпи – ћути? Одговор, без обзира на то што се многима чини као излизан и баналан, лежи у окупаторским новинама, телевизијама и интернет порталима, који готово комплетно држе медијску сцену Србије.

Јер, јуче је Сребреница заузела сав медијски простор, од ујутро до касно увече, а тако би било и да се није догодио напад на Вучића у Поточарима. Ко је мало боље слушао и читао, могао је да примети да се реч геноцид све више, онако успут, убацивала у извештаје о Сребреници, чак и када су у питању медији у власништву државе Србије.

Упоредите само колики је медијски простор у суботу добила Сребреница, а колики у недељу Братунац и помени за хиљаде убијених Срба на том простору БиХ.

Да ли се било ко од послушничких новинара запитао због чега Капетан Драган није изручен Србији, као што је то недавно био случај са Орићем и Харадинајем? Наравно да није, али је зато дневни лист „Блиц“ дан после седнице Савета безбедности УН, објавио носећи текст на другој страни – „Колико кошта руски вето“?

Дакле, „Блицу“, али да не грешимо душу и многим другим „бриселским“ медијима (чији тиражи додуше рапидно падају), не смета што Европска унија жели да нас лажно жигоше као геноцидне, не смета им да саучествују у спиновању лажног мита о броју убијених у Сребреници, не сметају им сузе родитеља Милице Ракић које је изазвало НАТО бомбардовање, али се ето, брину шта би Москва могла да нам тражи заузврат. „Блиц“ готово да поручује – „боље да нас Руси нису ни бранили“.

Ако се присетимо да ће РТС ускоро преузети још један бриселски пионир, постаје јасно да ће србофобски медијски клан, уз помоћ НВО сектора и владајуће гарнитуре, наставити да Србе држи у медијском, а заправо стварном ропству.

Када је потребно, Вучић уме да сервира мало „националистичке“ реторике у својим медијима, нарочито у моментима када повлачи најсрамније потезе по државу. То му Запад наравно толерише, све док он наставља да се понижава (као у Сребреници и током преговора са терористом Хашимом Тачијем).

Тешку недељу понижења, прекинуо је у недељу поподне Новак Ђоковић, одбранивши титулу на Вимблдону. У инат Великој Британији. Једино ако после нове Ђоковићеве вимблдонске титуле не уследи и нова британска резолуција о геноцдним Србима…

Извор: Србин инфо – Алексеј Димитријевић