Прочитај ми чланак

Зашто селфи Сташа није пријавила функцију у Електродистрибуцији?

0

Одговарајући на медијске тврдње да Агенцији за спречавање корупције није пријавила обављање функције у предузећу у државном власништву, односно да је главни стручни сарадник у Електродистрибуцији Србије, посланица Српске напредне странке Сташа Стојановић у изјави за Данас то категорично демантује и тврди да је рок за пријављивање имовине и прихода до 15.маја ове године.

– Све што радим је у складу са законом. Молила бих вас да не обмањујете јавност дезинформацијама у вези мене. Више бих волела да сте испратили мој обилазак Дома за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику, где сам са својим пријатељима скупила новчана средства и купили им телевизор. Моје је да дам леп пример па да се и други угледају. Срећна свима Српска нова година! Више хуманости и добрих дела а мање теорија завере – поручила је Сташа Стојановић.

Истина, том приликом није образложила због чега досад није извршила своју законску обавезу према Агенцији за спречавање корупције ако се зна да је Скупштина Србије у новом сазиву, чији је она члан, конституисана још 1. августа прошле године, дакле пре пет и по месеци

Такође, посланица СНС није аргументовала ни шта су то тачно „дезинформације у вези ње“ у питању новинара Данаса које је, између осталог гласило „неки медији су објавили да ви наводно нисте доставили информацију Агенцији за спречавање корупције да сте запослени у државном предузећу“.

Дакле Данас се није упустио у било какву „теорију завере“ већ је посланица Стојановић, како новинарска професионалност налаже, питана да ли је тачно оно што је објављено о њој.

Исто питање које јој је постављено упућено је и Миленку Јованову, председнику посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Србије као и Дарку Глишићу, председнику Извршног одбора СНС, али ниједан од њих двојице није на ту тему одговорио редакцији Данаса.

То је ипак учинило предузеће у коме Сташа Стојановић ради, а реч је о Електродистрибуцији Србије.

– Сташа Стојановић не обавља јавну функцију у Електродистрибуцији Србије д.о.о. Београд, већ на основу уговора о раду обавља послове радног места главни стручни сарадник за подршку тржишту и смањење губитака. С обзиром да Електродистрибуција Србије нема законску обавезу у овом случају, не располажемо подацима да ли је и које приходе именована пријавила Агенцији за спречавање корупције – истиче се у одговору Електродистрибуције Србије али је нејасно због чега се наглашава да посланица Стојановић не обавља „јавну функцију“ у том предузећу када се у питању листа Данас упућеног ЕДС тако нешто ни не тврди.