Прочитај ми чланак

Зашто РТС ћути након скандала са Ивицом Дачићем

0

Снимак који је настао у току емисије "Четвртком у девет" на РТС-у, а у којем водитељка Нада Гогић у необавезном разговору током реклама лидеру социјалиста Ивици Дачићу набраја шта ће га пдаље питати, избацује питања која му не одговарају и суфлира да може да спомене и Ђиласа ако жели, изазвао је у најмању руку скандал. Дан касније, Радио телевизија Србије овим поводом се није огласила, као ни споменута водитељка, нити уредник информативног програма.

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић био је, наиме, гост на Радио телевизији Србије у емисији “Четвртком у девет” током претходне седмице, а синоћ се на друштвеним мрежама појавио снимак разговора са водитељком Надом Гогић, који се одвијао за време реклама.

Тај део разговора је споран из више разлога, јер је водитељка набрајала шта ће га даље питати, аутоматски искључила питања која му нису одговарала, а затим и наговестила да би могао да се дотакне и председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа.

Разговор је текао овако.

Након што је Дачић кренуо да говори о расправама у Скупштини, у једном тренутку га је водитељка Нада Гогић питала:

“Хоћеш…? Имам сад о овоме, па да наставиш о Зорани и Бајатовићу”, изговара она, док Дачић одговара:

“Нећу бре, какав Бајатовић”.

“Ајмо онда Вашингтонски споразум и избори на Косову. Ђиласа ако хоћеш помени”, сугерисала је водитељка РТС уз осмех Дачићу, а он је додао:

“Ја мислим да Ђиласа нисам ни споменуо уопште вечерас”, рекао је председник скупштине, а водитељка је казала:

“Ниси, али Тадића јеси”, и опет праснула у смех, а затим се Дачић надовезао речима:

“Ко је, бре, Ђилас? Да ти кажем једну ствар. То су, бре, аматери”, а затим је звук “нестао”.

Данас се РТС није званично оглашавао овим поводом, а на позиве редакције портала Нова. рс нису одговарали ни новинарка Нада Гогић ни уредник информативног програма Ненад Љ. Стефановић.