Прочитај ми чланак

Зашто једино у Србији десница не може да промени ништа?

0
Фото: Србин.инфо / Заветници

Фото: Србин.инфо / Заветници

Док широм Европе радикална левица и националистичка десница полако бришу са политичке сцене странке које подржавају Европску унију, у Србији не постоји озбиљна странка која се може темељно супротставити људима који су на власти, и политици коју они заступају, од 5. октобра 2000. године.

Зашто су једино такве ствари немогуће у Србији, када имамо пример, чак и у Хрватској, где су млади људи окупљени око организације Живи зид на председничким изборима освојили 17% гласова, а ове године су добили и свог представника у Сабору?

Главни разлог је сујета људи који воде политичке странке и организације које су десне оријентације. Учећи површно о великанима из наше историје и не схватајући поенту, представници велике већине политичких опција које су патриотски опредељене, макар само јавно, сви желе да буду нови Вождови који ће ослободити Србију, а да при том немају ни приближну храброст, веру и мудрост великог Карађорђа.

Тако смо данас дошли до ситуације да готово све политичке опције користе слоган „Само слога Србина спашава“, а да и даље не разумију речи Светог владике Николаја, да четири слова с нису случајно написана око крста, већ управо означава да је слога једино могућа када се будемо окупљали око крста.

Извор: Космопол/Жељко Ћајић