• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Зашто је власт тек сада кренула у обрачун са војвођанским сепаратизмом?
Прочитај ми чланак

Зашто је власт тек сада кренула у обрачун са војвођанским сепаратизмом?

0

pajtic-02-beta_f(Srbin.info, фото: бета)
Државни врх коначно је кренуо у обрачун са сепаратистичком покрајинском Владом Бојана Пајтића што је за похвалу, али се поставља питање шта је до сада чекао и због чега је одлучио да баш ових дана „вежба“ патриотизам у Војводини.

Када је прошле недеље један од лидера ДС најавио иницијативу око декларације за „слободну Војводину“ многи су помислили како се Пајтић „истрчао“ у погрешном тренутку, с обзиром на то да се Србија налазила под велики притиском око бриселских ултиматума.

Ипак, овај сепаратистички потез војвођанског ДС-а могао би заправо да буде (као) наручен и то у правом тренутку. С обзиром на то да постоји реална опасност да Влада Србије већ почетком следеће недеље потпише неки нови, благо промењени споразум са Шиптарима, који би такође био издаја, лако се може закључити да ће власт покушати да демонстрацијом чврсте руке на северу Србије прикрије своје квислинг потезе на Космету.

Александар Вучић је већ кренуо са оштрим изјавама да неће дозволити сепаратизам у Војводини, за петак се најављују протести против Владе… Проблем је што је све ово требало да се уради још пре неколико месеци, а не да се темпира за потписивање благо измењених бриселских ултиматума.

Уколико власт остане при одлуци да не попусти Бриселу, а искрено крене у обрачун са војвођанским сепаратизмом, то ће вероватно бити први добар потез од формирања нове Владе. У супротном, српски народ не сме да остане нем на косметску трагедију и заслепљен договореном политичком парадом у Војводини.

 Алексеј Димитријевић