Прочитај ми чланак

Зашто је ухапшен само Златановић,а не и Душан Ковачевић,који је рекао сличну ствар

0

Мирослав Алексић, потпредседник Народне стране и народни посланик у Скупштини Србије, синоћ је у емисији "Утисак недеље" причао о скандалозном хапшењу након Сретењског протеста и споменуо тренутно "најубојитије оружје" по мишљењу врха СНС режима - а то је једна реченица: "Ко потпише, њега убише" којом је говор на протесту завршио историчар и новинар Дејан Златановић.

У питању је историјска порука која је сада у 21. веку одједном проглашена за претњу?!

„Дешава се хапшење где хапсе, између осталих, и новинара Дејана Петра Златановића за вербални деликт, а оптужен је да је претио убиством својом изјавом председнику Александру Вучићу!? Тај човек је у затвору! А после њега је још неколико људи исто изјавило што и он. И писац Душан Ковачевић је рекао сличну ствар и професор Дејан Мировић је поновио оно што је Златановић рекао. И гомила људи је то јавно рекла у последњих дан, два. И нико није ухапшен! Ако је споран само Дејан Златановић са том изјавом, значи он је тај?

Зашто не ухапсе Душана Ковачевића кад је слично рекао? Па наравно да неће. Ово је пример заплашивања једне групе људи, а налогодавац је наш. Наша држава са нашим службама, нагласио је Алексић.