Прочитај ми чланак

Зашто је режим забранио снимање протеста из ваздуха?

0

Режим на све начин покушава да да спречи да се види река људи који долазе на протест "Србија против насиља". Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да је забрањено снимање из ваздуха протеста "Србија против насиља", заказаног за петак 9. јун.

Алексић је оценио да је то покушај власти да забрани јавности да на најбољи начин види колико се грађана Србије окупља на протестима на којима јасно и одлучно траже промене, „како би преко медија које контролише могла да манипулише тим бројем“, саопштила је Народна странка.

– Режим на све начин покушава да лажима и манипулацијама умањи број окупљених грађана, па посеже и за забранама попут ове, јер му је истина највећи непријатељ. Ако су претходна два протеста могла да буду снимана, не постоји ниједан разлог да тако не буде и овог пута – рекао је Алексић.

Он је позвао надлежне да уваже жалбу Нацинаног кластера беспилотних летелица и блиских сектора и дозволи снимање протеста дроновима, односно беспилотним летелицама.

– Скандалозна је одлука власти да забрани грађанима Србије да сазнају истину. Иако су на претходна два протеста грађани могли да виде колико људи долази да се бори за захтеве протеста, јер нам је било дозвољено да снимамо дроном, овог пута Директорат цивилног ваздухопловства је забранио снимање из ваздуха трасе којом ће грађани ићи у петак: Скупштина Србије-Славија-Влада Србије – рекао је Алексић.

Додао је да се неће одустати од протеста без обзира на то, јер је грађанима Србије „јасно шта им поручују са режимских медија“, и да их је због тога сваке недеље све више на протестима.

– Нека свако ради свој посао, а челницима режима гарантујем да неће још дуго остати на послу којим се сада баве – рекао је Алексић.