Прочитај ми чланак

ЗАПУШИЛА УСТА СНС ПОЛИТИЧАРУ: ,,Кад опанак постане ципела, мисли да је чизма“

0

Изјава директорке ЈП "Голд гондола Златибор" Бојане Божанић поводом оптужби градоначелника Ужица Тихомира Петковића о наводним нерегуларностима у вези с пројектом изградње "Златиборске гондоле".

Да, кредит за гондолу је обезбеђен путем јавне набавке, под комерцијалним условима, јер наш пројекат се тако третира – доноси профит. Само инфраструктурни пројекти који се помињу у некаквим демагошким дописима широким народним масама, могу се финансирати по нижој камати, али, истине ради, општина Чајетина је за гондолу превремено вратила део кредита, а такав тренд настављамо и даље, иако смо очекивали да ће гондола већ доносити приходе. Опрема, ускладиштена у складу са правилима и прописима произвођача опреме одавно би била уграђена, да се нисмо замерили мислећи својом главом, говорећи истину: „Цар је го!“ – одговорила је директорка ЈП „Голд гондола Златибор“ Бојана Божанић градоначелнику Ужица Тихомиру Петковићу, на његову оптужбу да је Чајетина узела „неповољан кредит, а Ужице користи кредит по много нижој каматној стопи, као и да „већина опреме за гондолу рђа по златиборским ливадама“ јер Чајетина још није прибавила потребне дозволе за почетак градње.

– Тешко је објаснити визију људима који је немају. Како представити потенцијале онима који се задовољавају медиокритетом? Велика је разлика радити оно што мораш зарад личног интереса и радити оно у шта верујеш и за шта залажеш све што имаш. Све то разликује председника мале општине Чајетина и првог човека једног великог, од силних напредних акција, сада посрнулог града Ужица. Колико ће воде протећи Ђетињом док појединци схвате да цео наш крај може до неслућених висина, домаћинским односом према послу, према народу, изјавила је Божанићева, напомињући да Златибор, као најпосећенија туристичка дестинација у Србији, развија нове садржаје у циљу унапређења понуде читаве околине, целог Златиборског округа, а изградња гондоле биће (и већ јесте) изузетан подстицај за инвеститоре, за госте, наше грађане.

„Домаћински“ значи: уложити када је најтеже и створити предуслове за развој и живот будућих генерација – каже директорка „Златиборске гондоле“ и истиче да властодршци не дају ,,мимо себе“, па постављају питања типа: Како златиборска да буде прва? ,,Шта ће тим сељацима гондола?“, као што се чуло се из уста високог функционера високих институција извршне власти Србије.

– Жао ми је што је град Ужице, центар нашег региона, спао на јефтине дописе, без поенте и сврхе, којим се блате колеге, земљаци само ради покушаја спасавања сопствене, већ пропале, политичке каријере. Никада није Вама могао бити ближи кабинет из Београда него најближи комшија, нити боље знати да ли је Ужицу и Златиборском округу потребан аеродром или аутопут што пре. Ви то не смете да кажете. Па, сад мрзите Чајетинце што смеју. Сви који су тако радили, кратко су трајали – констатовала је Бојана Божанић и подсетила Петковића да „конструктивне предлоге желе да чују наши грађани, нове идеје, пројекте и инвестиције, а не би било лоше да објасните зашто Вам пропадају донације од 15 милиона евра, а не кукумавчење над повређеном сујетом што градоначелник није планиран да седи са министрима.“ Фокусирајте се на суштинске проблеме са којима се грађани суочавају, а ако их не знате, нека Вас неко од бројних сарадника извести, а ако нећете, онда најбоље да радите што сте и до сада: да ћутите – поручила је Божанићева градоначелнику Ужица.