Прочитај ми чланак

Заказана седница: Зећани одлучују о повлачењу признања тзв. Косова

0

Председник Скупштине општине Зета и функционер Демократске Црне Горе Лука Крстовић саопштио је да је за 11. јун у 20 часова заказао седницу локалног парламента на којој ће се расправљати о Декларацији о поништењу и непризнавању одлуке о признању једнострано проглашене независности Косова.

Крстовић је рекао да је седница заказана за 11. јун у 20 часова, када се завршава изборна ћутња у вези са ванредним парламентарним изборима, преноси РТЦГ.

„Шеста седница Скупштине општине Зета заказана је по редовном поступку у складу са захтевима колега одборника и председника Општине. На дневном реду ће се наћи пет тачака дневног реда, међу којима и Декларација колега из некадашњег Демократског фронта. Сада се материјал за седницу дистрибуира колегама одборницима, како би се по први пут формално упознали са садржајем дневног реда седнице и елементима тачака дневног реда“, рекао је Крстовић.

Он је додао да се очекује да ће након сагледавања и анализе предложених тачака дневног реда, клубови одборника заседати и донети одлуку о изјашњењу.

Из ДФ, који је у међувремену престао да постоји, раније су предложили Одлуку о усвајању Декларације о поништењу и непризнавању одлуке о признању једнострано проглашене независности Косова и Метохије.