Прочитај ми чланак

Заједничка изјава Ђиласа и Обрадовића поводом Вучићевих оптужби да су криминалци

0

Заједничка изјава лидера опозиционог Савеза за Србију, Драгана Ђиласа и Бошка Обрадовића, поводом најновијих оптужби које су изнели Александар Вучић и Биљана Поповић Ивковић против њих:

„Вучић и државна секретарка МУП намерно обмањују јавност да би прикрили Јовањицу, Крушик и друге афере.Грађани Србије су јуче, 10. децембра, од државне секретарке МУП-а Биљане Поповић Ивковић сазнали:

1. Да су Драган Ђилас и Бошко Обрадовић повезани са нарко мафијом.
2. Да криминализују полицију јер су у фамилијарним и кумовским везама са нарко – дилерима.
3. Да јавност спекулише да је Бошко Обрадовић кум са извесним Тоцилом, који је ухапшен због диловања дроге.
4. Да је Драган Ђилас у загрљају ухапшеног нарко дилера, брата његове жене.
5. Да је питање у каквој је вези Бошко Обрадовић са нарко – дилером који је тровао нашу децу
6. Да обојици смета хапшење нарко – дилера у Србији.

Истог дана у 21:55 сати прекинут је програм телевизије Пинк. Појавио се Александар Вучић који је градјанима Србије из Атине саопштио следеће:

1. Да се појавила фотографија Драгана Ђиласа са истакнутим нарко – дилером.
2. Да Бошко Обрадовић и Драган Ђилас прогоне полицајца Горана Папића јер је он својим рукама ухапсио нарко – дилера који је на слици са Драганом Ђиласом.
3. Да и Ђилас и Обрадовић организују освету некоме ко је штитио закон.
4. Да Ђилас и Обрадовић прогоне оне, који брину за нашу децу и хапсе и прогоне нарко дилере блиске њима.

Све ово се дешава у јеку случаја „Јовањица“ у коме је откривено да се на плантажама, које су повезане са самим врхом СНС-а уместо парадајза узгаја марихуана.

Све се ово дешава у јеку случаја „Крушик“ у коме је откривено да су Александар Вучић и његови најближи сарадници уплетени у корупцију и криминал око трговине оружјем.

Где и како можемо нас двојица да саопштимо грађанима Србије да и државна секретарка МУП-а и Александар Вучић намерно обмањују јавност, да нас намерно сврставају у нарко – мафију, и да обоје знају да то није истина?

Треба ли један од нас двојице да обавештава јавност да му неки ухапшени криминалац није кум, а други да саопштава да нема жену, па самим тим ни шурака? Треба ли да обавештавамо јавност о бившим партнеркама и њиховим породицама?

Треба ли да демантујемо да не прогонимо полицајце? Да не штитимо нарко – дилере? Да нисмо дилери? Где тачно ми можемо то да саопштимо јавности? У коју ситуацију смо стављени обојица?
У исту ону у коју је стављен свако ко наглас говори о организованој криминалној групацији која се зове Спрска напредна странка.

Ово су питања која ми имамо сваки дан две године.

Увек нам остаје предлог да идемо од врата до врата. Да позвонимо, представимо се, и замолимо људе да уђемо да им објаснимо да нисмо дилери дроге. И да се све то дешава због случаја „Јовањица“. Остало време можемо да потрошимо на објашњавање шта је заправо Јовањица, пошто 80% Србије нема никакву информацију о томе. Као ни о Крушику, ни плагијату Синише Малог, непостојећим дипломама Небојше Стефановића, постојећим сумњивим пословима његовог оца, рату криминалних кланова у СНС, и свему за шта би нам требало годину дана. И још само пар минута да објаснимо да нисмо фашисти, манијаци, лопови, криминалци, силеџије, издајници, све што цела Србија о нама слуша сваки дан. И оно најважније, да грађанима објаснимо да им никад неће бити боље са Александром Вучићем и да их он лаже дословно сваки дан.

Државна секретарка и Александар Вучић су свесно својим изјавама обманули јавност у Србији тиме што су нас означили као људе блиске нарко-дилерима.

Ово је изузетан помак у унапређењу изборних услова и напредак у развијању демократије у Србији.

Они знају са којим циљем то раде.

Ми такође знамо наш циљ. Да ослободимо заробљену Србију. Први корак у борби за слободну Србију су слободни и фер избори. Од те борбе нећемо одустати без обзира на све што нам режим свакога дана приређује.

Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде и оснивач СзС
Бошко Обрадовић, председник Двери и оснивач СзС”