Прочитај ми чланак

Захуктава се сукоб напредњака и социјалиста: Вучић покрао СПС у Војводини!?

0

Због сумње у регуларност избора за посланике у Скупштини АП Војводина, изборна листа око СПС-а је 23. јуна око 22 часа покушала да преда захтев и оствари увид у изборну документацију.

Међутим, и поред чињенице да је покрајинском одлуком на недвосмислен начин прописано да је рок за остваривање овог изборног права 2 дана од дана затварања бирачких места, наведени захтев, иако је покушан да се преда у предвиђеном законском року, није имао ко да прими, јер РИК није обезбедила дежурну службу, па су социјалисти исти захтев упутили путем електронске поште.

Printskrin: Instagram/buducnostsrbijeav

По речима нашег извора, социјалисти сумњају у регуларност изборног процеса због великог броја неважећих гласачких листића, за које сумњају да је већина од истих управо припадала њима.

Како је наведени захтев поднет 23. јуна, а Покрајинска изборна комисија је требало 24. јуна да утврди резултате избора, чланови РИК-а испред СПС-а тражили су да се разматрање о приговору за посланике уврсти у дневни ред као претходно питање утврђивању резултата избора. Овој намери су се успротивили чланови РИК-а испред Српске напредне странке, да би гласањем и званично одбили овај предлог СПС-а.

Због свега овога, чланови РИК-а испред социјалиста гласали су против утврђених резултата избора у АП Војводина. Према истом извору, СПС је поднео два приговора, од којих је један већ одбијен, а други се још разматра.