Прочитај ми чланак

ЗАХТЕВИ ПРОТЕСТА Заједничка комисија за фер изборе, нови састав РЕМ и руководство

0

На протесту "Сви као један Један од пет милиона" прочитани су данас захтеви за формирање заједничке комисије власти и опозиције за дефинисање фер и поштених изборних услова, избор новог састава Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) и избор техничког и уредјивачког тима Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводине.

Наведено је да састав РЕМ-а мора бити „на равноправним основама“ по броју представника власти и опозиције.

„Услов је и избор техничког руководства и уредјивачког колегијума информативног програма РТС и РТВ који би у прелазном периоду чиниле нестраначке личности које би делегирала власт и опозицја“, наводи се.

Прочитано је да су представници протеста „Један од пет милиона“ спремни за разговор са надлежним органима и да ће у наредним данима делегирати представнике за све три предложене радне групе.

„За покретање дијалога одредили смо не само представнике опозиционих странака већ и представнике стурковних удружења“, поручено је са скупа.

Демонстранти су после прочитаних захтева кренули у шетњу ка згради Владе Србије и Славији.

„Слободна Србијо, и данас смо показали да смо достојанствени, слободни, цивилизовани. Хајде сада да покажемо поново у Београду да је Беоргад свет и нека цео свет види колико нас данас има“, поручено је пре саме шетње.