ЗАХТЕВ ПРОТЕСТА КОЈИ МЕЊА СВЕ: Ко шета против Вучића, шета против издаје Косова!

0

Данашње саопштење организатора протеста "Један у пет милиона" могло би да буде пресудно и огроман ветар у леђа за успех народног бунта против режима Александра Вучића и Српске напредне странке.

Организотори су као захтев протеста изнели и став да су Косово и Метохија власништво грађана Србије, а не Александра Вучића који би да га „разграничи“. Такође, организатори протеста „Један у пет милиона“ су изнели захтев да је Вучић дужан да брани Устав Републике Србије и да се на то заклео изнад Миросављевог јеванђеља.

Питање Косова и Метохије је тако званично постало један од захтева протестаната, заједно са осталим захтевима, а посебно радује чињеница да долази од младе групе људи која је претежно грађанског, а не традиционалног определења.

Ипак, питање Косова и Метохије није само питање некакве српске идеје, већ се једноставно ради о питању постојања или непостојања државе. Ако се самоодрекнемо четвртине своје територије, својих сународника, културне колевке и природног богатства, онда ми заправо и немамо државу, а то би требало да схвате сви, без обзира на то каквог су политичког определења.

У супротном ћемо послати сигнал и да смо спремни да се сутра лако одрекнемо Војводине, Рашке области и било ког другог дела Србије, док не дођемо до београдског пашалука који и не може да буде држава.

Дакле, ко буде учествовао у протесту – шетаће и против издаје Косова и Метохије, који режим све чешће најављује. Шетња против Вучићевог режима значиће и не давање легитимитета за поделу и разграничење Србије са Косовом и Метохијом.

Србији је сада потребна слога око неколико општих идеја. Једна од њих је Космет, а друга расписивање фер избора, без медијске цензуре, дуплих бирачких спискова и џакова са листићима (на оваквим Вучићевим, опозиција не би смела да учествује).

Како ће Србија изгледати после смене режима, да ли ће више бити окренута истоку или западу, тема је за неко друго време. Оно што је сигурно, и у самој Европи пропада идеја неолибералне идеологије и класична подела између истока и запада ће наредних година мање долазити до изражаја.

Подели:

88 коментара “ЗАХТЕВ ПРОТЕСТА КОЈИ МЕЊА СВЕ: Ко шета против Вучића, шета против издаје Косова!

 1. Урбана Герила каже:

  Да ли ико размишља о томе шта уопште значи: ,,шетам против…”?!?! Каква је то радња? Звучи исто као ,,пијем кафу против мини-хидроелектрана”, или ,,возим бицикл против најезде смрдибуба”. Једнако је делотворно.
  Или је садвим превладало еуфорично навијање за једно од два понуђена решења (иако оба нуде исто), па се свако ко не подржава жутаће и педере окривљује да подржава Вучића педера?
  Ово је изузетно сликовито: ,,Како ће Србија изгледати после смене режима, тема је за неко друго време.”

  1. Сава Љотићевац каже:

   Како иде онај виц о Муји и Хаси,када су се кладили у сто марака да ће Муја да поједе гомна,када је то урадио Хаса му да паре,па после Хаса њему исто предложи,то и уради,а Муја вати сто марака.Поједосмо гомна за џабе-вели Муја
   -Ма важно је да се пара обрће узврати Хаса.
   Тако ћемо и ми да испаднемо,недај Боже ипак се надам.

  2. Сава Љотићевац каже:

   Како иде онај виц о Муји и Хаси,када су се кладили у сто марака да ће Муја да поједе гомна,када је то урадио Хаса му да паре,па после Хаса њему исто предложи,то и уради,а Муја вати сто марака.Поједосмо гомна за џабе-вели Муја
   -Ма важно је да се пара обрће узврати Хаса.
   Тако ћемо и ми да испаднемо,недај Боже ипак се надам.

  3. Урбана Герила каже:

   Надам се и ја, али не у шетњице и политичку коректност демократских граџанера.

 2. Србин каже:

  Овде нема никаквих захтева већ само пар питања. Ваљда ће она Пипи Анасоновић као вајна беседница да прочита ово писмо. Још када би исто то и питала оне из тзв. Савеза за робију који иду уз њу од Тадића, до његове десне руке Јеремића, Борка, Балше (А да он се већ изјаснио да је Косово завршено). Ово је још један покушај оних паламудера што су уништили земљу и опљачкали народ да омасове њихове суботарске шетње. Сетимо се само првог протеста, па кад чули да нема застава, истакли их већ следећи пут. Наравно претходно са дугиним бојама. Пошто су пукли на последњем суботарењу будући да их је било мање него прошли пут, сада су пустили ово како би замајали народ да им је стало до КиМ. Наравно, ту мислим на ту колотечину од Савеза за Србију, а не на ону Пипи Анасоновић коју су потурили за званичног организатора.

  1. Милутин каже:

   Белосветска багра, заводи залуђени народ окренут ка лажним западним вредности, и који очекују да им “мед и млеко“ падне са неба.

  2. Милутин каже:

   Белосветска багра, заводи залуђени народ окренут ка лажним западним вредности, и који очекују да им “мед и млеко“ падне са неба.

  3. Ložač каже:

   Него какво је твоје мишљење о сорошевом вучићу?

  4. Милутин каже:

   Велеиздајник к’о велеизданик, а изгледа да ће га ови рециклирани жути изданици превазићи.

  5. Ložač каже:

   не могу га превазићи јер нису на власти и не питају се ни за шта, тако да су НЕБИТНИ… Битно је срушити ову одрођену издајничку гамад, па ако опет издајници заседну и њих рушити… Мада ако се са овим напредним лепо окити београд сумњам да ће ови следећи смети наставити истим путем…

Коментари су затворени.