Прочитај ми чланак

ЗАХАРОВА: Снимак шпијуна провокација, не разумем саопштење Владе Србије

0

Захарова је рекла да не разуме саопштење српске владе да је ситуација "веома озбиљна".

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да је снимак на којем се види како наводно руски агент предаје кесу српском официру представља „провокацију“ уочи важних сусрета на врху.

„То је коришћење неких технологија са неким циљевима. Сада треба да се одрже контакти на високом нивоу, а већ смо навикли да се недељу или месец дана уочи таквих контаката појављују неки занимљиви материјали, који се представљају као сензације“, рекла је Захарова на редовној конференцији за новинаре у Москви, одговарајући на питање новинара.

На констатацију агенције Бета да је БИА већ потврдила да је на видеу Георгиј Клебан који је раније био помоћник војног аташеа, а да је српска влада саопштила да је ситуација озбиљна, Захарова је уз смех питала да ли је потврђен идентитет другог човека који се види на снимку.

„Зашто нису потврдили идентитет другог човека“, упитала је Захарова, додајући да треба да буду потврђење све чињенице, о ком је времену реч и ко је на видеу, те да ће тек тада коментарисати.

Захарова је рекла да не разуме саопштење српске владе да је ситуација „веома озбиљна“.

„О чему је реч? Можете да ми објасните шта значи да је ситуација озбиљна“, казала је Захарова.

Она није одговорила на питање како све то може да утиче на односе Србије и Русије.

„Ви желите политичке изјаве? Ја немам информацију и то није мој задатак. Мој задатак је да коментаришем чињенице“, рекла је Захарова.

Додала је да „нема намеру“ да коментарише ствари које „очигледно имају провокативну природу“.

„То је некаква провокација и тим видео снимком треба да се баве они који су дужни“, рекла је она.

 

Вучић би требало да путује у Москву 4. децембра, али је у понедељак најавио да у наредних месец дана не сме да лети авионом због здравствених проблема.