Прочитај ми чланак

ЗАБРАНИТИ МУ РАД У АДВОКАТУРИ Ђукановић ће бирати судије!

0

Владимир Ђукановић изабран је за председника Одбора за правосуђе и по функцији ће бити члан Високог савета судства и бирати судије. Ђука бира судије. Ђука, написао је на Твитеру Стефан Јовановић, функционер Народне странке.

Ето, Србија је и то дочекала. Владимир Ђукановић, један од најагресивнијих напредњачких „јастребова“, бираће судије, с обзиром на то да је изабран за председника скупштинског Одбора за правосуђе, а следствено томе, биће и члан Високог савета правосуђа.

Tviter objava Stefana Jovanovića

Изгледа да је Вучић одлучио да награди Ђукановића овом значајном функцијом, за заслуге које има у одбрани брата му Андреја, у случају „Јовањица“.

С обзиром на то да је Ђукановић адвокат по професији, поставља се оправдано питање, како може да се и даље бави адвокатуром и брани интересе својих клијената, а да са друге стране утиче на избор судија. Дакле, имајући у виду ову околност, Ђукановић ће убудуће да добија све случајеве, јер му се ниједан судија неће моћи супротставити. Ђукановић ће одлучивати о њиховим судбинама.

Ово се назива класичним сукобом интереса, али као да је то брига Вучића и његову екипу. Није им ни први ни последњи пут да доносе решења мимо законских прописа.

Србија се земља чуда, све је могуће, па и такав случај, који у развијеним земљама је незамислив.