Прочитај ми чланак

ЗАБРАНИЛИ СРБИМА УЛАЗАК После Црне Горе не можемо ни у Хрватску

0

Андреј Пленковић најавио је отварање границе за земље које имају исту или сличну епидемиолошку ситуацију попут Хрватске, што искључује Србију, тако да нам после Црне Горе, и ова суседна земља затвара врата.

Председник Хрватске објавио је попис земаља из којих грађани могу слободно ући у Хрватску и рекао: “Отварамо се за туризам”

“С обзиром на сјајне резултате наше ситуације и да смо у првом полувремену успели да победимо епидемију, успели смо да направимо план где бисмо изузели одлуку о забрани преласка границе за држављане низа земља. Отварамо се за туризам. То би се односило на Словенију, Мађарску, Аустрију, Чешку, Словачку, Естонију, Латвију, Литву, Пољску и Немачку”, додао је Пленковић, а преноси Дневник.хр.

Више о томе рекао је министар унутрашњих послова Давор Божиновић.

“Грађани тих земаља улазиће слободно, уз епидемиолошку контролу и придржавање препорука епидемиолошке струке. На уласку ће се узимати њихови подаци како би се пратило њихово кретање у Републици Хрватској”, казао је.

“Препоручујем странцима да податке пре уласка доставе на wеб страницу која ће бити покренута већ данас, па ће задржавање на граничном прелазу бити непотребно јер ће полиција већ имати податке у свом систему”, објаснио је.