Прочитај ми чланак

ЗА САНКЦИЈЕ СПРЕМАН Дачић се састао са америчким амбасадором

0

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је амбасадора САД Кристофера Хила са којим је разговарао о актуелној ситуацији у Европи и на Западном Балкану, али и даљем развоју српско-америчких билатералних односа, саопштено је из Народне скупштине.

Како се додаје, Дачић је изразио наду да ће се успешна сарадња са амбасадом САД у Београду наставити и током мандата амбасадора Хила, а да ће добри односи Србије и САД бити додатно унапређени.

Они су се сложили да је за напредак и Србије и целог региона кључно очување мира и стабилности, те да је у том смислу подршка САД од изузетног значаја. Разменили су мишљења о дијалогу Београда и Приштине и сагласили се да отворена питања у дијалогу треба да се решавају под покровитељством ЕУ, стоји даље у саопштењу.

Амбасадор Хил је истакао да Западни Балкан добро познаје и да постоји велики потенцијал за привредни развој региона, нагласивши да је неопходно радити на бољој промоцији и привлачењу америчких инвеститора. Истовремено је поздравио иницијативу „Отворени Балкан“ и намеру Србије да стави економска питања у фокус регионалне сарадње, закључује се у саопштењу Народне скупштине.