Прочитај ми чланак

ЗА ЧИЈУ ДЕЦУ? Усред кризе масонка Сотировска разбацује 550 милиона за Аква парк?!

0

"За чију децу, градоначелнице Сотировски? Испод жита, уз низ неправилности, потпуно незаконито и нетранспарентно, без учешћа грађана усвојен је буџет Града Ниша. Најкрупнија ставка у буџету је Аква парк од тричавих 550 милиона динара", навела је Јелена Милошевић, чланица ГО Странке слободе и правде, која је указала на расипање новца у Нишу.

Фото: Twitter

 

Обраћање Јелене Милошевић, која је имала сијасет питања за Драгану Сотировски, градоначелницу Ниша, преносимо у целости:

„Врло ме је занимало образложење градоначелнице, како ће грађанима оправдати ово расипање новца у сред кризе. Очекивала сам да ће бити безочно, али да ће правдати речима „за нашу децу“ је превише чак и за напредњаке.

Зато као грађанка, жена, мајка морам да питам градоначелницу Ниша:

Одакле Вам усуд, градоначелнице, да усред епидемије, када људи умиру и здравствени систем се распада, када родитељи нечије деце остају без посла и привреда пуца по шавовима, одвајате 550 милиона динара нашег новца за Аква парк?

За чију децу, градоначелнице, јер ми нашу децу лечимо СМС порукама и продајом и лицитацијама половних ствари, имате ли свест о томе колико би дечијих живота спасао тај новац?

Знате ли, градоначелнице, колико деце у Србији не иде у школу јер родитељи немају новца, колико деце у Нишу иде гладно у школу јер немају ни за ужину?

Да ли вам је познато, градоначелнице, колико деце у Србији нема уџбенике, већ се родитељи довијају на разне начине да им обезбеде половне, похабане, копиране, а колико деце уопште нема услова да прати онлајн наставу, иако школе због епидемије месецима не раде?

Како то, градоначелнице, нема новца за личне асистенте за децу са сметњама у развоју, а за Аква паркове има?

Док Ваше страначке колеге посланици гласају на звонце против лечења деце оболеле од ретких болести из буџета, Ви изградњу Аква парка оправдавате позивајући се на децу, без трунке срама и људскости.

Позивам Вас, као мајка, да одустанете од сулудог расипања новца на Аква парк и да тај новац преусмерите заиста на децу којој је најпотребнији. Биће времена за Аква паркове, дајте да спасавамо животе и егзистенцију. У супротном, позивајући се на децу, нељудски и крајње нехумано сте их још једном искористили за политички маркетинг и прикупљање најјефтинијих поена. А децу вам нећемо опростити!“, навела је на Фејсбуку Јелена Милошевић.