Прочитај ми чланак

Вулинов саветник напао Тепић: Казаће да ју је силовао Андреј

0

Адвокат Светозар Вујачић, који је иначе запослен као саветник министра полиције Александра Вулина, напао је данас потпредседницу Странке слободе и правде Маринику Тепић, наводећи како не искључује могућност да она оптужи брата председника Србије Андреја Вучића за силовање.

“Мариника Тепић је позната по томе што сваки дан подноси кривичне пријаве и њена циљна група су Андреј и Александар Вучић. По њој Андреј има ланце пекара, хотела и поседује све у Војводини. Зато ја не искључујем могућност да ће Мариника Тепић пријавити Андреја Вучића да ју је силовао. Не да би то доказала, већ да би рушила углед тог човека. Она је непредвидива, измислиће и контакт”, рекао је он, истичући да је “озбиљан” кад то говори.

На његов коментар реаговала је Тепић у саопштењу које је данас објавила Странка слободе и правде, где наводи да је у кампањи одбране претпоставке невиности Мике Алексића, а релативизујући јавно његове жртве силовања, адвокат Светозар Вујачић јутрос “на Вучићевој Телевизији Пинк оптужио и потпредседницу Странке слободе и правде Маринику Тепић својом поменутом изјавом.

“Овим релативизовањем сексуалног насиља над више полазница Алексићеве приватне школе које већ данима потреса Србију, овим инсинуацијама о лажним пријављивањима када су и малолетне девојке смогле снаге да коначно почну да пријављују сексуално злостављање, гости и уредници Вучићевог мегафона са националном фреквенцијом беспризорно су извређали не само све жене жртве злостављања и Маринику Тепић такође као жену, већ и све људе који траже правду у овој држави и желе да пријаве кривична дела”, наведено је у саопштењу.

Касније се овим поводом на друштвеној мрежи Твитер огласио и лидер ССП Драган Ђилас, који је поручио да чланове РЕМ-а и УНС-а треба да буде срамота што ћуте на овакве ствари.

“Срам да вас буде све у студију и све који вам дају могућност да на националној фреквенцији овако говорите о силовању, да вређате Маринику, али и све жене, све жртве тако страшног злочина. Срам да буде и чланове РЕМ-а и УНС и све који на овакве ствари ћуте и окрећу главу”, написао је он.