Прочитај ми чланак

Вулин у име владе рекао Србима са севера Космета да немају разлога за страх

0

vulin

(Факти)

Директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин и представници локалне самоуправе са севера Косова изразили су забринутост због, како су оценили, готово ратне реторике из Приштине.

Вулин и његов заменик Крстимир Пантић данас су Косовској Митровици разговарали са председницима општина са севера Косова и начелником косовскомитровачког Округа Раденком Недељковићем.

Након разговора, Вулин је у обраћању новинарима истакао да никаквог насиља неће бити са српске стране а поводом појачаних дежурстава Срба на северу Косова, казао да разуме ту забринутост и да је управо то један од разлога његове данашње посете северу покрајине.

Он је подвукао да нису у питању барикаде и заустављање кретања на северу покрајине, већ разумљив страх од „припадника некаквих РОСУ јединица, које овде заиста немају шта да траже”.

„Ја одговорно у име државе Србије, у име људи са којима седим и у име људи које они заступају могу да кажем да са српске стране никакво насиље неће кренути, ми смо окренути искључиво мирном решењу, разговорима и никаквом насиљу”, рекао је Вулин. Он је позвао грађане на Косову и Метохији да не наседају на провокације, да буду мирни и стрпљиви и поручио да нема разлога за страх.

„Представници међународне заједнице апсолутно су добродошли на северу Косова. И Кфор и Еулекс и ОЕБС и сви представници међународне заједнице су добродошли, могу да се крећу, њихова слобода кретања ни на који начин није угрожена, нико је неће онемогућавати”, рекао је Вулин.