Прочитај ми чланак

Вулин поново прети насиљем народу и заборавља шта ће бити кад Вучић падне с власти

0

Министарство унутрашњих послова (МУП) издало је скандалозно саопштење у коме позива људе да, у случају да су спречени да се крећу до жељене локације због заказаних блокада, позову полицију. Пре овог саопштења, министар полиције Александар Вулин унапред је најавио да ће полиција, у случају потребе, примењивати силу према грађанима, па се поставља питање да ли је ово саопштење један од начина да се застраше људи који желе да протестују због закона о експропријацији и референдуму.

Саопштење полиције преносимо у целости:

„Грађани којима због блокаде путева и саобраћаја буде ограничена слобода кретања или доживе неки вид насиља услед блокаде путева, од данас пријаву Министарству унутрашњих послова могу поднети позивом на број 0800104103.

Министарство унутрашњих послова истиче да грађани Србије који се суоче са оваквом врстом проблема могу на једноставан и брз начин обавестити полицију о кршењу закона, починиоцима или регистрацијама возила која се користе за спречавање нормалног функционисања саобраћаја.

Министарство унутрашњих послова још једном подсећа и напомиње да блокада путева и ометање грађана представља кршење закона и уставом зајемченог права слободе кретања.“

Иначе, за суботу су заказане блокаде путева широм Србије услед незадовољства грађана.

Прошлонедељне протесте обележио је изостанак реакције полиције на хулигане и насилнике који су у Шапцу најпре багером кренули на људе, а потом их тукли моткама и чекићима.