Прочитај ми чланак

Вулин: Подносим оставку!

0

aleksandar-vulin-1358111392-252715

(ЕПК)

Гостујући на РТС изјавио да на понуду Александра Вучића мора да одговори са „не“

Директор Канцеларије за сарадњу за Косово и Метохију Александар Вулин потврдио је да ће поднети оставку! Он је вечерас, гостујући на РТС, изјавио да на понуду Александра Вучића мора да одговори са „не“.

„Данас пред Србијом и народом, а сутра пред Владом, пред првим потпредседником Владе Александром Вучићем и пред премијером Ивицом Дачићем, морам да понесем оставку на директора Канцеларије за Косово и Метохију“, рекао је Вулин. Вулин је навео да ће писмену оставку поднети у среду.

„Александар Вучић је данас изјавио да ћу бити део тима који ћу водити земљу. Нисам му рекао ни да, ни не. Али, мораћу да га разочарам, јер ћу рећи – не“, рекао је Александар Вулин. Коментаришући споразум који је парафиран у Бриселу, Вулин је рекао да је требало сачекати септембар.

Вулин је навео да је и током бриселских преговора био против парафирања споразума у облику у ком је он на крају прихваћен.
„Дао сам реч Србима са Косова да ће споразум бити другачији и да ћу успети да направим оно што је можда немогуће“, рекао је Вулин и додао да у потпуности подржава захтев Срба са Косова да се распише референдум о споразуму Београда и Приштине.