Прочитај ми чланак

ВУЛИН: Овакви покушаји упада у Војску Србије одавно нису забележени

0

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да су припадници Војне полиције, у току јучерашњег и данашњег дана, лишили слободе осморо страних држављана, било што су покушали да неовлашћено снимају војне објекте или што су покушали да неовлашћено улазе у војне објекте, где је улаз цивилима строго забрањен

– Надлежне службе раде на расветљавању свих ових догађаја, и када будемо донели одговарајуће закључке, обавестићемо јавност. Не желим овоме да придајем већи значај него што јесте, али морам да кажем да не верујем у случајност, и да овако велики број страних држављана и овако велики број упада или покушаја упада у просторе које контролише Војска Србије одавно није забележен – нагласио је Вулин.

Према речима министра одбране, грађани могу да буду мирни и поуздани у своју Војску, јер су сви надлежни органи, као што се види, веома ефикасни, веома будни и воде рачуна о безбедности војних објеката, као и о безбедности сваког нашег грађанина, наводи се у саопштењу Министарства.

– Све наше безбедносне структуре су укључене у решавање ових случајева, а врховни командант Војске Србије се редовно извештава – навео је Вулин.