Прочитај ми чланак

Вулин опет понизио жену коју је оборио полицајац; Пашће Вучић с власти, а онда…

0

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је да ће полиција стриктно поштовати закон и да "неће примењивати силу ни према коме", говорећи о најављеним блокадама саобраћаја за суботу. Тако је Вулин, уместо да јасно саопшти шта је мера против службеника Александра Крстића, који је минуле суботе оборио жену преко банкине, изјавио да јавност не може да оцењује да ли је његов потез био законит.

„Полиција ће стриктно поштовати закон, полиција неће примењивати силу ни према коме. Полиција води рачуна да не буде насиља, ми смо једина брана насиљу и силеџијама“, рекао је Вулин у гостовању на телевизији Пинк.

На питање шта да раде људи ако у суботу поново буду блокиране саобраћајнице, Вулин је рекао да ће грађани рећи да су полицајци силеџије ако буду применили сва своја овлашћења.

„Ако полиција буде примењивала сва своја овлашћења и снагу коју има, онда ће рећи да смо силеџије, да гушимо слободне демократске ставове, онда ће рећи како смо применили непримерену силу, онда ће наше полицајце стављати по интернету са њиховим фотографијама“, казао је Вулин.

Он је нагласио да је министар који стоји иза сваког полицајца који је био на протестима прошле суботе и поступао у складу са правилима службе и поштовао закон.

„Ниједног полицајца нећу да бацим невладиним организацијама да га черече, понижавају и вређају“, истакао је Вулин.

Коментаришући снимке полицајца из Београда који вукао жену и пребацио је преко заштитне ограде на аутопуту, Вулин је оценио да „не може јавност или било ко да себи даје слободу да одлучује да ли је неко поступао у складу са законом, или не“.

„Хајде онда да укинемо судове, да укинемо дисциплинске (мере), па да се на Твитеру договоримо шта коме треба радити и шта су правила, а шта нису“, рекао је Вулин.

Путеви широм Србије били су блокирани у суботу у знак протеста због доношења Закона о референдуму и народним иницијативама, као и Закона о експропријацији. У Шапцу је дошло до инцидента када се са демонстрантима сукобила група непознатих особа која је носила чекиће и мотке, на шта полиција није реаговала и која се, према тврдњама политичара и очевидаца, повукла непосредно пре доласка те групе.