Прочитај ми чланак

„Вулин је осуђиван, спекулише се да се дрогира, ово је врхунац унижења БИА“

0

Председник Војног синдиката Србије Новица Антић рекао је за Нова.рс да је именовање Александра Вулина за директора БИА врхунац унижавања и обесмишљавања безбедносних служби и државних институција у Србији. Он додаје да му је жао колега из БИА и подсећа да је бивши министар одбране и полиције повезиван са бројним аферама и да не би могао да испуни основне психофизичке и здравствене провере за посао који му је поверен.

Александар Вулин, бивши министар полиције, именован је данас за директора БИА, објавио је портал Нова.рс. Он је у претходне две године обављао функцију министра унутрашњих послова, а његов мандат обележиле су бројне контроверзе. Ништа другачије није било и док је био на челу Министарства одбране, где је прилику да „ради“ са њим имао председник Војног синдиката Србије Новица Антић.

Говорећи о свом искуству са бившим министром, Антић за Нова.рс истиче да му је жао колега из БИА и да он не испуњава основне законске критеријуме за припадника БИА.

„Именовање Александра Вулина на функцију директора БИА, врхунац је унижавања и обесмишљавања безбедносних служби и државних институција. Јавности је опште познато да је Вулин лице које је у прошлости правноснажно осуђивано и кажњавано, а протеклих година озбиљно компромитовано довођењем у везу са бројним криминалним аферама, почев корупције у Канцеларији за КиМ, преко налажења дроге у возилу Министарства за рад и Јовањице, до злоупотреба, кривичних дела и милионских штета која је чинио у Министарству одбране“, додаје он.

Антић каже да је дубоко уверен да Вулин не би могао да испуни основне психофизичке и здравствене провере.

„Тим пре што се у последње време у јавности спекулисало да је корисник наркотика. Његовим именовањем за директора БИА, свима нама је послата порука да Србија није правна држава и да је неуставно узурпирана. Уколико је на ту функцију постављен фиктивно, као марионета, можемо бити мање забринути, али ако му буде поверен пун обим овлашћења, онда смо сви у озбиљном проблему, јер тај човек нема елементарну свест о томе шта су безбедносне службе и безбедносна култура и од њега се надаље свашта може очекивати. Недавно смо били у прилици да видимо да се јавно хвалио уступањем поверљивих података страним службама безбедности, што је такође озбиљно кривично дело. Жао ми је што сам као дугогодишњи припадник безбедносних служби и професионалац, након двадесет година успешне каријере доживео да овакви људи буду репрезенти безбедносних служби“, закључује Новица Антић у изјави зa Нова.