Прочитај ми чланак

ВУЛИН: Дуг воjним пензионерима 21 милиjарда динара

0

261801_aleksandar-vulin-01-foto-z-ilic_f

KРAГУJEВAЦ – Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин изjавио jе вечерас да држава воjним пензионерима дугуjе 21 милиjарду динара зато што jе, како jе рекао, власт Демократске странке била бахата.

„Oва Влада вратиће им оно што им jе одузела Демократска странка када jе 2008. године воjне пензионере пребацила на цивилни фонд ПИO, а потом донела одлуку о повећању свих пензиjа за 11,06 одсто, а коjа воjним пензионерима тада ниjе увећана“, рекао jе Вулин Радио телевизиjи Kрагуjевац.

Наглашаваjући да су средства за исплату тих дуговања обезбеђена, Вулин jе рекао да ће око 57.000 воjних пензионера и њихови наследници-корисници породичних пензиjа, у децембру добити новембарску пензиjу увећану за одговараjући проценат, а у jануару по око 305.000 динара, на име разлике због раниjе ускраћеног повећања пензиjа.

„Потребно jе, уколико jе воjни пензионер тужио државу, да одустане од тужбе“, рекао jе Вулин и додао да воjни пензионери треба да се обрате филиjалама ПИO фонда у градовима у коjима живе, као и да са саjта могу да скину формулар коjи треба да попуне.

(Танјуг)