Прочитај ми чланак

“Вулин диг’о МИГА и оде да види тетку”: Нова песма ПУФ-а

0

Покрет уједињених фантома (ПУФ) представио је данас свој нови музички спот "Вулин диг'о МИГ-а" који посвећују, како кажу, српском колекционару, министру одбране Александру Вулину, човеку који није служио војску а који ће, како наводе, ускоро имати више војних одликовања од многих генерала Србије.

Повод за најновију песму ПУФ-а су одличја које је у последњих неколико недеља “зарадио” министар Вулин.

Вулину је најпре командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић уручио почасни летачки знак пилота, затим му је Војни синдикат Србије доделио “Црну плакету непожељног послодавца” оценивши да је то једино признање које је заслужио, Комесаријат за избеглице и миграције доделио му је признање “Човек међу људима“ , а Ваздухопловни савез Србије одликовао га је Златном плакетом за допринос ваздуплоховном спорту.

Вулинова одликовања изазвала су бројне реакције јавности, па тако и одговор Покрета уједињених фантома.

“Тренутна власт у Србији толико претерује у свом скандалозном понашању и деловању да је готово немогуће надмашити,чак ни сатиром понекад.Обесмислили су сваку функцију,признање и понашање у Србији.Све је подредјено интересима једног човека који једино може у таквом накарадном систему да функционише”, кажу за Нова.рс активисти ПУФ-а .

Према њиховим речима, министар Вулин је најбољи пример свих парадокса земље у којој живимо.

“Човек који није служио војску ускоро ће имати више војних одликовања о многих генерала Србије”, наводе из ПУФ-а и додају да су овом приликом хтели да дају допринос српском колекционару и поклоне му дигитално признање у виду спота.

У споту, који је настао према мотивима песама “Хеј, војници ваздухопловци” и “Пумп Уп Тхе Јам” ПУФ на сатиричан начин говори о Вулину, “српском Том Крузу кога за војску није брига, он само машта да диже МИГ-а”.