Прочитај ми чланак

ВУЛЕТИЋ: Вучићу, ухапси ме за педофилију

0

Владимир Вулетић, бивши потпредседник ФК Партизан, отворио је читав низ осетљивих питања у разговору за Нова.рс након што је нападнут пред меч црно-белих и Санта Кларе. Једну од јавних порука послао је директно Александру Вучићу, председнику Србије.

Printscreen Nova S

 

Вулетић, како каже, већ дуже од шест месеци пролази кроз медијски линч у режији различитих телевизијских кућа.

„Ово је плод бесомучне шестомесечне кампање медијског линча Александра Вучића и целе извршне власти на челу са премијерком, неким министрима, неким високим функционерима СНС, а међу којима предњачи и апсолутно недостојан функције председника државе, Александар Вучић, који говори месецима о једном универзитетском професору као о педофилу и људождеру“, започео је Вулетић за Нова.рс.

Појаснио је и на шта конкретно мисли и каква је атмосфера створена у друштву. Уз његово име и презиме све чешће долазе одређења и изузетне тешке оптужбе.

„Последњи његов наступ на једној таблоидној телевизији, такође је био пропраћен његовим речима да је срамота што сам ја професор универзитета, да сам ја тај који силује малолетнике… Мене Дарко Глишић назива редовним педофилом, а ванредним професором са питањем: ‘Па кад си педофил, зашто не би био људождер?’. Једноставно се прави атмосфера у којој је напад на телесни интегритет једног универзитетског професора, не само декриминализован, него и пожељан. Ја сам на то упозоравао преко вашег портала и преко других медија у Србији. Једини човек коме се заиста црта мета на челу је слободоумни универзитетски професор критичке мисли, што је његова вокација и који то није желео да престане, јер би се тада одрекао и своје вокације и свог позива. О томе учим студенте. Ово што се сада дешава је кукавички, узвратни маневар Вучића у намери да уплаши Владимира Вулетића. Можда сам могао проћи и много теже да није Жандармерија реаговала, али је срамно да у једној држави, шеф те исте државе о једном грађанину говори да је педофил, а не хапси га. Дакле, мој позив Вучићу је да ме ухапси за педофилију или да заувек заћути, јер је ово најкукавичкији покушај, да када је пропала његова намера да ме криминализује, дехуманизује, сада се доводимо у позицију да је последња инстанца смрт.“

Бивши функционер Партизана појаснио је за наш портал и како је дошло до напада на стадиону Партизана у ком је добио неколико удараца у кук и главу. За инцидент је окривио део навијача које одређује као „Вучићеву фалангу“.

„Ја сам са два пријатеља и троје њихове малолетне деце, ушао на стадион, на источни улаз и дошао до трибине. Дакле, на доњем делу трибине сам нашао нека слободна места и ту нашао да седнем. Значи није се то десило испред стадиона, као што пишу таблоиди, већ на стадиону. То је много важно. Напад испред стадиона је јавна површина, а ово је на стадиону“, рекао је Вулетић за Нова.рс.

Један навијач га је упитао „Је л’ укусан Гокси?“. Алудирао је на Горана Величковића, који је један од жртава Вељка Беливука, ухапшеног вође навијачке групе „Принципи“.

„Кренуо сам да седнем и иза себе сам чуо глас: ‘Је л’ укусан Гокси?!’. Окренуо сам главу и добио сам истог секунда јак ударац у пределу главе код десног уха на које не чујем ништа. Само сам одговорио ‘Није’. Окренуо сам опет главу и добио још један ударац од истог нападача у црном качкету и црној мајици и црним кратким панталонама. Значи он је био униформисан, а убрзо се стуштило њих неколико. Добио сам и ударац у пределу кука“, испричао нам је Вулетић.