Прочитај ми чланак

Вукановић: Новогодишње малверзације – прелетач постао директор! (ВИДЕО)

0

''Када треба сви да радујемо Новој години, нажалост видимо да се у Требињу наставља се ужасна пракса стављања потоњих људи на кључна места.'' - рекао је Небојша Вукановић на конференцији за новинаре групе ''За правду и ред - листа Небојше Вукановић''.

Вукановић је додао да је су пре двадесет дана најавили да ће Зоран Понош бити постављен на место извршног директора у Електропривреди Републике Српске. У питању је, по његовим речима, “један од највећих прелетача у Требињу, који је променио толико странака СДС, ДП, НДП, ПДП, па сад поново НДП.“ Наводи да је поменути Пологош на претходним локалним изборима освојио 62 гласа, од 17.300 изашлих, те да је директорско место добио као награду.

Истакао је да је и Милутин Мастиовић добио такође место извршног директора у Електропривреди, а по његовим речима он је и осумњичен да је куповао гласове, те да уместо Мастиовић и Пологош буду у затвору, они су извршни директори.

Каже да су о малверзацијама обавестили надлежне, али да “круже као вода у природи“. “Када укажемо на крађу гласова, у Градској изборној комисији нам кажу идите у ЦИК (Централна изборна комисија, прим. нов.), у ЦИК-у нам кажу идите у Тужилаштво, у Тужилаштву нам кажу идите у СИП-у (СИПА, Државна агенција за истраге и заштиту, прим. нов.).“ Вукановић је покажао решење СИПА у коме стоји да они за то нису надлежни за то кривично дело, иако се по његовим речима ради о крађи идентитета.

Наводи да им полиција није дозволила да одрже скуп испред Електропривреде. Они траже од директора Електропривреде Луке Петровића да каже колико је новца пребацио на рачун Неђе Томановића, који је у Требињу куповао гласове за ДПС, за последње изборе у Црној Гори.

Најмлађи одборник у историји Требиња и шеф одборничке групе “За правду и ред“, Ђорђе Вучинић, осврнуо се на сукоб који има управо са Луком Петровићем. Петровић је оптужио Вукановића и Вучинића да крше епидемиолошке мере и поделио Вучинићеву видео запис из кафане. Вучинић одговара да имају снимак у ком Лука Петровић после 23 часова напушта одређен ресторан. Каже да му је лепо било у кафани, али да музика није била по Петровићевом укусу јер није било песме “од Требиња па до Сплита, Петровић се Лука пита“. Каже да мере нису кршене, јер кафане раде до 22 часа.

“Мислим да је проблем код Луке Петровића други. Петровић до 30 и неке године није имао социјализацију, као потпуни анонимац је дошао у град. Постао из анонимуса тендер-ефендија у хидроелектранама на Требешњици, тако је постао познат. Никада у животу није видео ни кафану, ни стадион, ни гањао неке девојке. Он са огромним количинама новца, које тренутно има, и добија преко разних тендера, врши терор над читавим становништвом. Нико ко није на његовој страни му не одговара. Нормално да не зна шта ће од објести, има десетина станова, има хацијенду у селу у коме нико не живи.“ – наводи Вучинић и додаје да честита Нову годину Петровићу и “његовој аристократији“.

Вукановић је конференцију закључио тиме да Требиње има рупу у буџету од више од 17 милиона конвертибилних марака (1.021.204. динара, прим.нов.). Каже да су градски и јавни сервис дужни да прате конференције ове листе, као “другог по јачини политичког субјекта у Требињу“.

“Кад пукне Електропривреда и Електро-Херцеговина, кад се приватизује и људи остану без посла, онда ће бити кукања.“ – закључује Вукановић.