Прочитај ми чланак

ВУКАДИНОВИЋ затражио опозив Александра Вучића због велеиздаје државе (ВИДЕО)

0

Народни посланик Ђорђе Вукадиновић је у четвртак у холу Дома Народне Скупштине Србије одржао конференцију за медије на којој је оптужио председника Србије, Александра Вучића, за кршење Устава затрживши и његов опозив са чела државе.

„Оно што је занимљиво је да нажалост, испод неуставног захтева платформе Угљаниновог СДА за решавање статуса Санџака, постоји званична изјава председника Србије Александра Вучића, која је подједнако неуставно и много опаснија, а дата је у вези његових разговора са америчким сенаторима Роном Џонсоном и Крисом Марфијем. И која, цитирам, гласи: Србија не може да прихвати независност Косова, уколико не дође до компромисног решења”, рекао је Вукадиновић, а затим истакао:

„Јасно што имплицира ова изјава и то није први пут да је она дата. Она је низ пута поновљена као формулација од стране Александра Вучића и Ивице Дачића, у којој се тврди да не можемо прихватити независност Косова уколико се не постигне компромис. Па се зато поставља питање шта би био тај компромис ако не неуставно признање Косова од стране Србије, јер је то оно о чему се управо преговара.”

„Како год је тумачили, то је неуставна и незаконита изјава председника Србије Александра Вучића, која даје места и за његов опозив”, закључио је народни посланик Ђорђе Вукадиновић оптуживши тако првог човека Србије за велеиздају.