Прочитај ми чланак

Вукадиновић: Вучић и Брнабић глуме Мајку Терезу

0

Посланик у Скупштини Србије Ђорђе Вукадиновић осудио је данас понашање државног руководства у односу на догађања у Црној Гори, јер "нису осудили скандалозни чин политичког и религиозног насиља према владики Јоаникију, свештеницима и верницима Српске православне цркве (СПЦ)".

Благовремена реакција Београда могла је допринети деескалацији тог проблема, рекао је Вукадиновић на конференцији за новинаре, констатујући да је ћутање Србије било тихо саучествовање.

Вукадиновић сматра да председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић у случају најфлагрантнијих кршења људских и верских права у Црној Гори “глуме Мајку Терезу и кандидаткињу за Мис Универзума”.

Не сме да дође у обзир наставак ове ћутње, која је срамна и контрапродуктивна. Режим у Подгорици то сматра као слабост, нагласио је он.

Самостални посланик Миладин Шеварлић је исказао незадовољство понашањем и потпуним изостанком активности не само председника и премијера, него и скупштинског одбора за Србе у дијаспори, који је, како је истакао, морао да заседа после првог пребијања грађана у Црној Гори.

Како би реаговала Хрватска кад би ухапсили кардинала у Црној Гори, или Босна и Херцегвоина и Турска, са ухапсе муфтију. Срећа је што се то не дешава, али замислите како би то изгледало, рекао је Шеварлић.