Прочитај ми чланак

ВУКАДИНОВИЋ: Режимска реалност паралелна, Н од насиља није било пред скупштином

0

Режимска реалност је паралелна реалност, извитоперена, јер је директно измишљена, али у извесној мери и у опозицији има, не баш таквог слепила, али има затварања у мале медијске и социјалне оазе из који тешко онда може да схвати део бирача, оценио је аналитичар и народни посланик Ђорђе Вукадиновић.

Вукадиновић је у Новом дану рекао да не би имао проблем да осуди насиље на протестима, чак и да му је, како каже, рођени брат у томе учествовао, али да на протестима није било никаквог насиља за разлику од онога како се у режимским медијима представља.

„Ми живимо у паралалној реалности, те две паралелне реалности се све више удаљавају, то форсира режим и његови медији, а она се шири попут вируса и на нашу страну“, казао је он.

Говорећи о догађају испред Скупштине града, Вукадиновић је оценио да Н од насиља над женама није било испред градског парламента.

„Можемо расправљати да ли је било неоходно да ту буде и Бошко Обрадовић, али он заиста није ништа урадио за осуду. Они су направили читав перформанс, падале су у несвест, ванредна конференција за новинаре, све дневне новине сутрадан су имале у насловима фашизам… то је фарса“, каже он.

Тај начин спиновања, да се буквално од црног прави бело, проглашавају се на свим насловним страницама фашистима, – то се ради кад рат избија, истакао је аналитичар.

Исто тако, наставља Вукадиновић, ни током „перформанса“ на протесту у суботу, када су представници опозиције уклонили ограде са Трга републике, није уништаван град и није било насиља како тврде режим и његови медији.

„Онај господин који је легао на улицу, он је за режимске медије претучен, али ја сам лично био сведок, како он леже, и то јако пажљивио леже, колона га је заобишла, ту није било никаквог насиља“, навео је.

То су исцениране ствари, испиноване, реч је о пропаганди гебелсовског типа. „Прогласите црно за бело, од свега се може направити све“, казао је.

Вукадиновић је оценио да је добро што је одлучено да се не иде до зграде Пинка у суботу јер ко зна у „какве би се све клопке“ тамо упало.

Ипак, критиковао је опозицију што је у последњи час проценила да не треба ићи, а онда се грађанима упутила порука: нисмо ни мислили да идемо. „Али то није тачно. Доста људи је било збуњено. Ок, проценио си тако, али немој зато да кажеш ма не, ми смо се само шалили. Мало превисе буде тих шала, наравно да морате да прилагођавате планове, али понекад изгледа као да се коцкате са кредибилитетом“, упозорио је он.

Како је рекао, потребно је мало више и обзира према чињеницама.

Извињење Ане Брнабић грађанима што није послала полицију због насиља испред скупштине града скандалозна је изјава, оценио је Вукадиновић.

„И то је прича о паралелној реалности. Скандалозна изјава, уместо да то што осудиш, или макар ућутиш, она се истрчава са причом да је требало да се интервенише“, каже.

Енергиу мало улива оцекивање 13. априла и испред зграде скупстине, а не упад у ртс. Каои са пинком, на крају је опет испало добро и упало у неку замку, колико је јос тамо провокатора цекало.

Он оцењује да режим није баш толико јак.

„Кампања Будућност Србије служи као слика коју емитују и билдовање уздрманог поуздања. Томе служе и кампање и митинзи, да би правио тај утисак како њега подржава много више људи него што га стварно подржава“, рекао је.

Опозиција се с друге стране, додаје, често задовољи тапшањем по рамену, али занемарују како кад се провуче прича кроз режимске медије делује бирачима СНС.

„Седамдесет одсто грађана старијих од 60 година не прати мреже, информише се само преко телевизије или новина. Тих 70 одсто је проценат оних који гласају за СНС и СПС. Само десет посто старијих од 60 година гласа за опозицију. Тој популацији не шаљемо адекватну поруку, и не размишљамо како њима прићи. Не можемо свакоме да поклонимо лаптоп и претплату на ово неколико недељника… Али то је нешто са чиме се опозиција мора суочити. То је једначина коју ће опозиција морати да решава“, казао је.

Као што је режимска реалност паралелна реалност, извитоперена, јер је директно измишљена, донекле у извесној мери и у опозицији има, „не баш таквог спепила, ни таквог спиновања, али има затварања у мале медијске и социјалне оазе и друштвене кругове из који тешко онда можемо да схватимо ону бабу из Бабушнице“, закључио је.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!