Прочитај ми чланак

Вукадиновић провоцирао напредњаке: Да ли се плашите Ђиласа? Много сте опседнути

0

У Скупштини Србије, 4. јула избила је занимљива полемика између, с једне стране народног посланика посланичке групе Нова Србија - Покрет за спас Србије, Ђорђа Вукадиновића, и са друге стране народних посланике владајуће већине СНС, Владимира Орлића и Александра Марковића.

Тема је била: фасцинација посланика СНС са лидером Странке слободе и правде, Драганом Ђиласом. У наставку се налази стенографске забелешке наведене полемике:

Ђорђе Вукадиновић – Покрет за спас Србије:

„Ево, ја у пркос овој изложеној невољи да то чиним, морам да кажем, али заиста кратко господину Орлићу, да не знам у чему је његов проблем, пре свега са господином Ђиласом, изгледа да је то проблем, колективна штета. Чему та фасцинација, та обузетост? Јел то страх, жеља или љубав према господину Ђиласу? Дакле, ви сте упорно овде, и када има и када нема основа, подмећете не само мени, него и у сваку тему трпате господина Ђиласа. Да ли је то опсесија, фасцинација, страх или можда неки жал, то ви сами видите или ћете видети у будућности. Ја немам тај проблем. Значи, у многим стварима се слажем са њим, у неким стварима се не слажем са господином Ђиласом, мислим да је био… и то да кажем, па да се много изнервирате…

Мислим да је био добар градоначелник Београда, уважавам и има простор да има за критику. Дакле, био је добар градоначелник Београда, ја бих га лично натерао да опет буде, а ставио бих рецимо господина Марковића и још такве у надзорни одбор да контролишу сваки његов потез. То је и тема која није битна. Причамо о Комуналној полицији, причамо о томе да се ја заиста слажем са овим образложењем, које је поново господин Јојић изрекао.

Дакле, све дилеме које имају, не само он, на његово излагање сам се надовезао. Дакле, ту проблема има, да ће проблема бити и да ми је потпуно свеједно да ли је предложио тај и да ли је иницијални тај закон дошао од својевремено градске власти и Драгана Ђиласа или од мог брата од тетке или рођеног брата којег немам. Дакле, основа за критику или за сумње, дилеме и бриге у вези са тим законом има и постојећим и овим наредним и ја исто верујем да ће врло брзо кроз шест месеци или кроз годину дана вероватно доћи до најмање измена и потребе за изменама и допунама тог закона и нећу имати ништа против, нећу овде ликовати, без обзира која ће у том тренутку бити владајућа већина.

Ово, заиста, господине Орлићу, мало се запитајте чему та толика фасцинација господином Ђиласом. Можда ви желите, можда га намерно пројектујете као лидера опозиције или га се плашите као лидера опозиције, то мени није јасно”.

Владимир Орлић – Српска напредна странка:

„Ако треба да се има страх од лидера опозиције, то значи да треба да се има страх од онога ко је најбољи по рејтингу међу свим опозиционарима. Онда по том рејтингу, бар како је публиковано у новој српској политичкој мисли, ми би сви требало да дрхтимо пред Вукадиновић Ђорђем.

Да ли је тако?

То би био показатељ страха. Што се тиче Драгана Ђиласа, он је изгледа очекивао да ће страх од њега да се запати суд по дубини ДС оног момента када је наложио да се распусти пет или шест одбора, ви који сарађујете то знате много боље, због тога што их нису водили људи који су Ђиласу лично лојални, међутим, изгледа то није успело. Нису успели да заплаше, на пример, покрајинског посланика ДС Ненада Боровића и посланика Горана Саватића и због тога су их онда на крају и искључили из странке. Сада сами ти људи кажу шта је разлог.

Дакле, ово није тумачење, нити израз било какве емоције, ни позитивне, ни негативне. Боровић каже – ја сам на то да је Драган Ђилас поткрадао ДС указивао посебно када смо као главни одбор одлучивали о приступању ДС Савезу за Србију и рекао да је против тога и рекао је да се Ђилас, значи, ово су Боровићеве речи, богатио на рачун ДС, да нећемо да уђемо у савез и да не треба да уђемо у савез са Ђиласом јер је каматио ДС и правио штетне уговоре по ДС. Реч је о оном чувеном финансијском извештају који смо ми овде приказивали. То је показатељ односа Ђиласа према питању страха. Он страхом контролише људе.

 

Између осталог, склон сам да закључим, оне који се усуде да кажу како су од њега нешто популарнији и важнији или нешто боље знају, сад ти неки више не смеју то да помену, а стајали су иза тога веома храбро јуче. Што се тиче односа према Београду, шта Београд мисли о Драгану Ђиласу рекао је на изборима и то не једном, рекао је већ више пута у низу. Оних милијарду и 200 милиона дуга које је направио Драган Ђилас, оставивши без новца и пензионере и децу и труднице и породиље, уништавајући све чега се дотакао, Београд неће да заборави. Београд није имао страх да том човеку каже – хвала ти, никада више.” А шта је рекао посланик СНС Александар Марковић у везиу Драгана Ђиласа, реплицирајући Ђорђу Вукадиновићу погледајте у видео прилогу горе.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!