Прочитај ми чланак

ВУКАДИНОВИЋ: Одакле толика очекивања од Макрона?

0

Недавно је Београду боравио амерички конгресмен Елиот Енџел, који је иначе познат као највећи лобиста у америчком конгресу за независност и промоцију Косова.

Имајући у виду да су га госпођа Брнабић и господин Вучић у Београду представили као нашег партнера и пријатеља нашег народа и државе, а да се став Енџела према Србији није променио, могао бих да закључим да постоји неко слагање око ставова Владе и дела амеичког Конгреса који активно ради на промоцији Косова. Нисмо тако нешто чули од председника Републике када је у парламенту Србије подносио извештај о Косову, а нисмо чули ни од премијерке Брнабић, рекао је Алексанадр Шешељ, посланик Српске радикалне странке у делу седнице парламента посвећене посланичким питањима.


Он је рекао да може да разуме неке, како их је назвао, „антисрпске елементе“- новинаре, професоре, НВО или политичаре који раде на промоцији косовске независности, али не зна да ли су им се придружили и неки чланови владе. Указујући је да се од Србије за наставак пута у ЕУ тражи да призна да је у Сребреници почињен геноциде, Шешељ сматра да у скупштини треба отворити дебате о наставку европских интеграција.

Посланица ЛСВ Олена Папуга питала је када ће општина Врбас увести црногорски језик у службену употребу, а имала је питање и за Министарство пољопривреде и премијерку Ану Брнабић у вези са рефундацијом трошкова пољопривредницима за куповину пољопривредне механизације. Она је питала зашто је Управи за аграрна плаћања било потребно 13 месеци за рефундацију тих трошкова, наводећи да поступци предуго трају, а да пољопривредницима у међувремену пристижу рате за исплату механизације.

Посланик СПС Љубинко Ракоњац питао је Владу Србије шта Србија може да очекује од посете француског председника Емануела Макрона и од потписаних споразума са Француском, а Ђорђе Вукадиновић из посланичке групе Нова Србија – Покрет за спас Србије тражио је додатна објашњења изјава поједних министара и функционера владајуће већине који су претходних дана одушевљено истицали спремност француског председника Емануела Макрона да се ангажује у решавању косовског питања.

„Зашто толике молбе и очекивања од Макрона, ако је он у Београду пред грађанима изнео јасан став о Косову као независној држави, питао је Вукадиновић. Он је од Министарства спорта тражио одговор да ли је донета одлука о изградњи националног фудбалског стадиона и да ли има шансе да се од те изградње одустане.

Марко Атлагић, посланик Српске напредне странке питао је јавно тужилаштво зашто није подигло оптужницу против лидера Савеза за Србију који су, каже, својим јавним наступима нарушавали територијални интегритет и суверенитет.

„Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Вук Јеремић и други из Савеза за Србију састали су се 4. јула 2018. године у чачанској кафани и договарали да покрену уличне протесте и руше Александра Вучића на тему Косова и Метохије. Ове моралне наказе уместо што руше Вучића требали су да се договоре да врате Косово оданде одакле су га отерали“, рекао је Атлагић, износећи низ оптужби и квалификација на рачун лидера СзС, али и представника других опозиционих странака.

                           ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!