Прочитај ми чланак

ВУКАДИНОВИЋ – Макрон опет понизио Србију; МАРКОВИЋ (СНС) – Хајка на Вучића и Србе

0

Новине те речи Макрона то нису пренеле вероватно у жељи да се не наруше добри односи и позитивна атмосфера у вези с посетом. Та врста аутоцензуре и медија и државног врха је изузетно штетна и контрапродуктивна, констатовао је Вукадиновић на седници Скупштине Србије.

Новине те речи Макрона то нису пренеле вероватно у жељи да се не наруше добри односи и позитивна атмосфера у вези с посетом. Та врста аутоцензуре и медија и државног врха је изузетно штетна и контрапродуктивна

Он је поставио питање Министарству спољних послова зашто није реаговало и „љубазно и учтиво“ скренуло пажњу француском амбасадору да „Косово није сусед Србије“, јер је таквом „инцидентном“ изјавом нарушена добра атмосфера посете.

Србија је током посете Макрона, сматра Вукадиновић, требало да има барем мрву националног достојанства и самопоштовања, јер се треба присетити какав је третман имао председник Србије током обележавања годишњице завршетка Првог светског рата у новембру у Паризу.

Он је истакао да је Макрон, уместо да искористи прилику за извињење због тога, говорио како су Косово и Србија две државе и у том контексту говорио и о односима Француске и Немачке, као земаља суседа.

АЛЕКСАНДАР МАРКОВИЋ (СНС)

Посланик СНС Александар Марковић питао је председницу Владе Србије Ану Брнабић да ли постоји опасност да буду отежане европске интеграције, с обзиром на, како каже, нарастајућу нетолеранцију “агресивне мањине у друштву, која све отвореније оспорава право на мишљење и говора свима који другачије мисле од њих, а посебно председнику Александру Вучићу”.

Марковић казе да један део друштва, који се, оцењује, препознао у синтагми „лажна елита“, континуирано спроводи хајку против оних који не деле њихове ставове.

Лажна елита се пронашла у Вучићевом ауторском тексту! Ово је њихова реакција

– Сведоци смо ових дана једне такве хајке, која се води против председника Србије, Александра Вучића, зато што је Вучић отишао корак даље и написао ауторски текст у коме је анализирао овај феномен који у Србији није од јуче, већ постоји деценијама, а то је настојање ових кругова да поделе српски народ на такозвану елиту и обичан народ – рекао је Марковић.

У тој хајци, како каже, предњаче Н1, али има и „разних штампаних билтена Савеза за Србију, дневних и недељних“, а најдаље је, додаје, отишао лист „Данас“.

Марковић сматра да је очигледно у питању дубока мржња према Вучићу и споственом народу, која је, додаје последица фрустрације и немоћи, јер народ подржава актуелног председника Републике.