Прочитај ми чланак

Вукадиновић: Изјава Ђукановића упозорење да нема попуштања опозицији

0

Изјава Владимира Ђукановића, члана Српске напредне странке, о томе како ће та странка изгубити изборе 2022. може бити класично мотивационо пренемагање како би подигао тонус и адреналин и то не толико бирачком телу СНС, већ страначким функционерима и активистима, оцењује за Данас Ђорђе Вукадиновић, бивши посланик и један од оснивача Удружене опозиције.

Он је за наш лист коментарисао следећу изјаву Владимира Ђукановића, коју је овај „напредњак“ објавио на Твитеру: „Немам дилему да ћемо изгубити наредне изборе. Не због тога што нас народ неће. Пораз ће бити исфорсиран бруталном крађом која ће претходно темељно бити припремана кроз бројне притиске и захтеве од страног фактора, посебно око изборних услова. Но, то ми даје снагу за даљу борбу.“

Према речима Ђорђа Вукадиновића, Ђукановић упућује ову поруку упозоравајући страначке колеге и активисте на могућност избора не би ли се, како истиче, тргли и више борили.

– Други мотив за овакву изјаву може бити нека врста унутарстраначке полемике, делом клановско-интересне, а делом идеолошке. Може бити да Ђукановић упозорава и оптужује, заправо, другу страну од оне којој припада, да не буде превише попустљива према захтевима који стижу из опозиције. Као да је реч о комбинацији и једног другог, да упозори Александра Вучића и ривалске групе да не попуштају много захтевима у сусрет изборима – закључује Ђорђе Вукадиновић за Данас.

Према његовим речима, могућност да функционери Српске напредне странке полако одустају од превеликих очекивања која су уложила у то да у Скупштину Србије уведу такозвана „нова лица“ као своје представнике, како би имали бољу стартну позицију на наредним изборима, није реална.

Подсетимо, владајућа странка је у кампањи за изборе 21. јуна ове године ушла са слоганима који су у себи посебно назначавали увођење до сада непознатих људи у политику.

Имајући у виду да у Скупштини имају убедљиву већину, значајан број њих су заиста „нова лица“, која се, досадашње искуство је показало, истичу по читању унапред припремљених говора, неретко намењених за режимску пропаганду омаловажавања јавних личности које критикују власт Александра Вучића.