Прочитај ми чланак

Вукадиновић: Ево како сам и зашто подржао Народну странку на изборима

0

Народна странка предала је Републичкој изборној комисији (РИК) потписе за излазак на парламентарне изборе 17. децембра. Међу кандидатима за посланике је и председник Народне Вук Јеремић и уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић.

Први на листи је управо Јеремић, а затим следе посланици у прошлом сазиву Санда Рашковић Ивић, Стефан Јовановић, Марина Липовац Танасковић, Владимир Гајић.

Вукадиновић се налази на шестом месту, а одмах испод њега је Александар Радојевић, који је председник чачанског одбора Народне.

Катарина Јовић, председница Градског одбора Краљево, кандидаткиња је за посланицу, као и Ивана Парлић, која је у овој улози била у претходном сазиву Народне Скупштине.

Челница ваљевског одбора Народне Мирјана Југовић такође је на листи, као и Душан Туфегџић, који се недавно с комплетним покретом „Буђење“ из Шапца учланио у Јеремићеву странку.

Александар Љубомировић, председник омладине ове странке, такође ће имати шансу да се нађе у скупштинским клупама, као и економиста Борислав Боровић.

На листи је и Ана Прокић, правна саветница Центра за међународне односе и одрживи развој и помоћница уредника Хоризонс, а следи глумац и посланик у прошлом сазиву Бане Томашевић.

На листи је и двоје кандидата Косова и Метохије из Обилућа и Косовске Митровице.

Народна странка на изборима наступа самостално, под слоганом „Сигуран избор. Озбиљни људи“, са више од 12.500 потписа грађана.