Прочитај ми чланак

Вук Јеремић позвао Ану Брнабић на ТВ дуел: А ко је за тебе икада гласао!

0

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију Вук Јеремић позвао је данас председницу владе Ану Брнабић на телевизијски дуел, након што га је у гостовању на телевизији Пинк "напала на ванредно примитиван начин, чак и за њене стандарде", саопштила је данас Народна странка."Ани Брнабић нудим да уместо простачког вредјања које ми је упутила јутрос са Пинка седне и да са мном разговара у студију. Она је упитала зашто сам позван да јуче гостујем на Радио телевизији Србије ако сам на председничким изборима добио само 200.000 гласова? Ана Брнабић никада није добила ниједан једини глас, тако да сам у животу добио бар 200.000 гласова више од ње", рекао је Јеремић у Лесковцу, где је разговарао са градјанима.

Јеремић је истакао није важно да са Аном Брнабић разговара о томе ко је и када колико гласова добио, него о томе са каквим се изазовима и проблемима сусрећу градјани Србије.

„Не морамо да разговарамо ни о томе ко ће да изадје на изборе, а ко не, јер не мислим да је то у овом тренутку пресудно за градјане. Ми смо данас у ситуацији да 50.000 радно способних људи сваке године напусти Србију, сваког дана се живи све теже и све су веће напетости, које све чешће доводе до породичних и колективних несрећа“, навео је Јеремић.

Јеремић је истакао да се живот у Србији одвија у ненормалним околностима и када се један опозициони лидер појави на Јавном сервису, то је 24 сата најважнија вест, што није случај у нормалним државама.

„Синоћ сам први пут након готово три године говорио на РТС-у, и према подацима које смо добили, ту емисију је гледало више од милион људи. Зато је данас о томе говорио и председник Србије Александар Вучић, а на Пинк је хитно послата Ана Брнабић, која је цео свој наступ посветила мом јучерашњем гостовању на РТС-у“, навео је Јеремић.

Јеремић је рекао да се показало да само пола сата на Јавном сервису може да протресе земљу која изгледа као да је под неком врстом анестезије и у којој на први поглед делује да не може ништа да се промени.

„Испоставило се, медјутим, да може. Мислим да је зато тај разговор на РТС-у био важан, али га не би требало сматрати доказом да су се ствари у Србији суштински промениле, јер нису“, навео је Јеремић.

Јеремић је додао да се ни Ана Брнабић ни Вучић нису осврнули на оно што је говорио на РТС-у, него су га вредјали на њихов карактеристично примитиван начин.

„Јуче сам први пут на РТС-у питао да ли је бивши британски премијер Тони Блер, који је бомбардовао Србију, седео уз Вучића као члан српске делегације на састанку са државним секретаром САД Мајком Помпеом 20. августа у Њујорку, и питао да ли је могуће да Блер буде део делегације Србије, и то на састанцима на којима је тема Косово и Метохија. Нису одговорили“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео и да челници режима нису реаговали ни на његову „веома тешку оцену“ да потписивање „мини Шенгена“ представља стварање јединственог административног простора на Западном Балкану за прихватање више стотина хиљада избеглица из Турске, чији председник Реџеп Тајип Ердоган често прети ЕУ да ће их послати ка Европи.

Јеремић је додао да ће Вучић, попут Ердогана, тражити од ЕУ новац да задржи избеглице, али да градјани не би имали користи од тог новца, као што немају користи ни од пара од трговине оружјем, које се корупцијом преливају у џепове људи из врха режима.