Прочитај ми чланак

Вук Јеремић открио:Спуштају тензију да би преварaнт са издајником био власт! ВИДЕО

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је Народна странка уочи почетка изборне кампање била изложена "завери" чији је циљ био да та странка постане "лака мета за преузимање и да буде стављена под чизму".

„Отпадницима из наших редова који су у томе учествовали нека служи на част то што су урадили. Никоме се до сада није посрећило напуштање Народне странке. Сви који су искочили из нашег воза незадовољни својим местом у купеу или брзином којом се крећемо остали су иза нас, а ми идемо даље, и данас имамо највећу посланичку групу од свих опозиционих странака у Скупштини Србије“, рекао је Јеремић.

Оценио је да ће председник Србије и СНС Александар Вучић пристати на нове изборе у Београду „само ако буде потпуно сигуран да ће на њима победити“, и додао да је „спуштање тензија у друштву“ било оправдање за састанак Вучића и председника ССП Драгана Дјиласа на којем се разговарало и о новим изборима.

„Резултат тог ‘спуштања тензија’ је да у Скупштини Београда неће бити Душка Вујошевића, а да ћемо следеће недеље за градоначелника добити Александра Шапића. Резултат је да не знамо када ће бити окончани избори у Великом Трновцу и да ли ћемо владу добити до дубоко у јесен, да ли ће бити струје и огрева, и по којој цени. У медјувремену, Рио Тинто хвата нови замах, као и извршитељи, инфлација је ван контроле, а народ се осећа преварено“, рекао је Јеремић.

Додао је да ће локални избори у Београду бити поновљени „само ако ‘спуштачи тензија’ наставе сада већ очигледно приближавање режиму“.

„Где су им сада ‘партија и братија’, шта је било са предизборним обећањима, да ли су ‘промене из корена’ то да их на Пинку напрасно почињу да зову господом“, упитао је Јеремић.