Прочитај ми чланак

Вучићу смета снајпер, а напио се кад су убили Ђинђића; Јавио се и Чеда

0

Александар Вучић је изјавио да се напио од среће када су убили Зорана Ђинђића, али му сада смета насловна стрна НИН-а, где стоји испред изложеног снајпера на сајму наоружања од пре две године.

Председник Србије изјавио, поводом насловне стране недељника НИН, на којој је снајпер уперен у њега, да то није први пут и да све то потиче са истог места.

Фото: Н.С.

Према његовим речима, све то је преписано из таблоида Милована Бркића као и сви текстови и сво деловање његових политичких противника. „Када бих рекао, људи то не знају, али новинари знају, о каквом је пробисвету реч, и шта све ради“, казао је Вучић у Крагујевцу и додао да је на мети тог снајпера јер неће да плаћа рекет.

„Увек ћу се борити и бранити их, да могу да објављују све шта хоће, нека буде само против мене. Само ви те снајпере уперите у мене, ја немам проблем с тим. Борићу се за ваше право да објавите и пишете шта желите. Док ви то радите ја ћу се трудити да уперим врх оловке у неки део Србије у којем ћемо градити нове школе, фабрике и путеве“, рекао је председник Србије.

Истакао је и да се слаже са насловном страном НИН-а јер су одабрали одличан снајпер, прецизан и јак.

Подсетимо, након што је недељник НИН у среду објавио како ће изгледати њихов број, на чијој насловној страни је фотографија на којој је снајпер уперен у Вучића, део јавности одмах је одреаговао.

Издавач НИН-а јутрос је саопштио да је насловна страна повучена.

„Насловна НИН-а с намером, ово је копирана 2002. и 2003. година“

Јовановић је истакао да се не сме на такав начин играти са емоцијама људи у земљи у којој је убијен премијер Зоран Ðинђић.

Јовановић каже да је одрастао уз НИН и да је раније био и колумниста НИН-а и да може да каже да сами себи у НИН-у ништа горе нису могли да ураде.

„Не знам ста је горе, да ли та насловна страна или НИН без насловне стране. То се није десило случајно, желели су ту конотацију“, сматра Јовановић.

Такође, истиче да не мисли да Вучића може да дестабилизује таква насловна страна НИН-а, али да свакако у земљи у којој живимо та врста фотографије носи са собом неку врсту асоцијације.

„Таква фотографија носи са собом и неку асоцијацију, коме је то потребно? Ко је нашао срећу у 12. марту (када је убијен премије Зорана Ðинђића)? Ако ће да победе Вучића и ако су они незадовољни Вучићем, а очигледно јесу, је л“ постоји неки други начин да се то уради“, запитао је Јовановиоћ гостујући на Хепију.

Јовановић додаје да је „политика толико разлудела ово друштво и да се тумара као што смо тумарали после 2000. године“.

„Та мера искључивости, агресије, мржње, нетолеранције и неуважавања аргумената… Ово је копирана јесен и зима 2002. и 2003. године“, каже Јовановић и додаје да је данас таква атмосфера да чим неко узме одређене новине да се истовремено „декларисао за кога је у политици“.

Истиче да је етикетирање израз велике немоћи и фрустрације.

„Лист НИН има сада већу редакцију, него тираж“, навео је Јовановић и додао да је његов најближи пријатељ 2015. године добио отказ у НИН-у, јер им се није допала његова карикатура Вучића и Ер Србје.

„И данас раде овакве гадости“, додао је Јовановић.

Нагласио је, такође, да нико не може да га убеди да за насловну страну са Вучићем испред цеви није постојала намера и да је то било случајно или глупост и запитао да ли они који су за Вучића на исти начин треба да одговарају на својим насловним странамама и да ли то значи да треба да се убијамо на улици.