Прочитај ми чланак

„Вучићу, последњи је час, распусти мафијашки СНС, медији не могу да те аболирају“

0

Отворено писмо Вучићу: Криминал и корупција се не побеђују језивом медијском кампањом већ храбрим политичким одлукама!

Поштовање,

Разлог због којег пишем ново отворено писмо је Ваша нова најава тоталног обрачуна са криминалом и системском корупцијом. У том смислу имам неколико врло практичних предлога које Ви уколико заиста желите да решите овај горући проблем можете урадити у року не дужем од 48 сати. Конкретно, предлажем следеће:

1. Распуштање Српске напредне странке као организације у којој у овом тренутку активно делује највећи број опасних криминалних група и низ појединаца који им са позиције власти помажу. Ово говорим на бази личних сазнања, али и на бази сведочења народног посланика Владимира Ђукановића, као и преко низа натписа из медија који су иначе блиски власти, а који наводе да су лица који су активни чланови СНС-а украли више стотина милиона евра.

2. Организовање дијалога власти и опозиције о хитном доношењу посебног закона за борбу против мафије. Гарант спровођења тог посебног закона треба да буде Одбор за борбу против мафије као новоформирано државно тело са великим овлашћењима, а којег ће чинити десет доказаних професионалаца који имају исксутво у борби против организованог криминала.

3. Покретање масовне плендибе имовине стечене криминалом и то почевш од оних који су се обогатили преко политике. Заједнички циљ треба да буде одузимање милијарду евра у наредних годину дана.

Надам се да сте свесни да не постоји нити једна медијска кампања која на дуги рок Вас лично може да аболира од одговорности за то што се наша држава нашла на листи земаља у којој царује мафија. Једини начин да Ви лично колико толико са себе скинете одговорност и направите јасан отколн је спровођење горе поменутих драстичних, али неопходних политичких мера.

Ово моје писмо схватите као крајње добронамеран гест некога ко је искрено забринут за будућност Србије и ко је свестан да наше друштво треба праведну транзицију која је коначно прекинути зачарани круг у којем се повлашћена мањина неконтролисано богати на рачун потлачене и обесправљене већине. Тренутно су социјалне разлике у Србији као никад у нашој историји, а посебно велики проблем је то што највише капитала имају људи без образовања или било каквог озбиљног пословног искуства. Ти „скоројевићи“ су се појавили у последњих неколико година и ако је веровати Вашим блиским људима били су спремни чак да ударе и на државни поредак. Ако су били спремни на то, замислите шта су тек радили док су стицали толики капитал и толику моћ?! Колико њих је закукало док су се они неконтролисано богатили?!