Прочитај ми чланак

Вучићу, није Санџак него Рашка област

0

Отворено писмо Градског одбора Равногорског покрета у Чачку Томиславу Николићу и Александру Вучићу.


Ових дана сведоци смо припрема за откидање још једне територије српске државе. Ми Равногорци овом приликом желимо на време да упозоримо све званичнике режима на челу са преседником Николићем и потпредседником владе Александром Вучићем, а посебно србски народ, да Србија нема вишка територија које би поклањала разноразним несрпским грађанима.

Они на основу некадашњих стандарда братства-јединства имају већа права у земљи Србији од нас Срба, па вероватно сматрају да имају и право на територију. Ми Равногорци имамо обавезу да док је времена упозоримо ту новокомповану нацију да је Броз мртав, и да се окану ћорава посла.

Помозите рад Србин.инфо! Да и даље останемо независни, српски, православни, анти-глобалистички сајт.

Јасно, ради се о Рашкој области, коју о последње време нико непомиње, а она је највећи део територије коју та новокомпована нација планира да аутономизује (присвоји) називајући је на свом матерњем језику Санџак. Овом приликом ћемо ми Равногорци подсетити ширу јавност, а нарочито званичнике у Београду који засад имају моћ и могућност да одлучују о судбини наше Отаџбине, шта је Рашка област, а шта Санџак.

raska1b

Колевка српске духовности и државатворности је данашња Рашка област. У њој се налази једна од најастаријих живих цркава европских, Петрова црква изнад Новог Пазара, која Богу служи и у којој се Богу служи више од 1300 година. У Рашкој области древна је наша престоница Рас, у којој је столовао Стефан Немања и одакле је његов син Растко отишао у Хиландар. Један од назива којима су нас други народи звали, и по коме смо сами себе препознавали јесте Рашани, а Србија је свагда била Расција.

Када су нас Турци окупирали, крај из кога потичемо назваше Новопазарским санџаком, што није ништа друго до назив једне административне области на језику окупатора. Али Рашка јесте и остаје Рашка, и у њој нема више турских окупатора. Рашка је, да незаборавимо, колевка српства пре Косова и Метохије, Косово и Метохија пре Косова и Метохије. Да није било великожупанског Раса, не би било ни царског Призрена. Да није било Петрове цркве и Ђурђевих Ступова, не би било ни Грачанице ни Дечана.

Много касније, у XX веку, после стаљинистичко-брозовске комунистичке коалиције која је окупирала отаџбину Србију, поново почиње да се користи термин Санџак, у славу тадашњег братства-јединства (по коме су Срби и Србија свима нешто дуговали) а данас “напредни” про-европски  грађани користе исти израз. Зашто, кад нису ни Турци ни комунисти !?

Зато са најдубљом индигнацијом одбијамо став потпредседника владе Александра Вучића  који за Рашку област користи назив који су употребљавали турски и комунистички окупатори и каже Санџак. Позивамо све званичне инстанце државе Србије да користе израз Рашка област, незаборављајући ко смо, шта смо и одакле смо, а председника Николића и потпредседника Вучића позивамо да макар сад пред крах мандата постану домаћини, мада смо ми наравно за Краља који ће као домаћин куће знати како се која соба његовог дома зове на српском, а не на турском или комунистичком језику.

Знамо ми добро и да је Рашка област и Војводина продата у издајничком Дејтонском споразуму који сте ви политичари (сада сви заједно) изгубили, тако да као да нико не зна шта тамо пише. Сада је изгледа дошло време реализације.

Djurdjevi-stupovi

Да подсетимо Санџак је територија коју муслимански сепаратисти у великом идејном пројекту зелене трансверзале сматрају својом, а налази се на територији највећим делом у Србији – Рашка област и Црној Гори. Подсећамо председника и потпредседника (који је јуче јавно рекао да је свеједно да ли је Санџак или Рашка област) да сваки пут кад изговори реч Санџак тиме подржава ту сепаратистичку идејну творевину чиме може угрозити билетаралне односе са суседном од Европе (њему тако драге) признате државе Црне Горе.

Тако неодговорно понашање према српском народу и његовој традицији, историји од стране званичника Србије и Вас као првих људи државе (тренутно), довело је дотле да нам разноразни челници новокомпоноване нације вређају симбол српске државности, великог вожда Карађорђа, називајући га ратним злочинцем, што сматрамо великом увредом за читав српски народ и нашу славну прошлост. Они добро знају шта су рекли, а ми знамо зашто су рекли, само ви званичници покушавате да се понашате као да ништа није било.

Зато поручујемо да нећемо више бити неми посматрачи припрема откидања српских територија и вређања српских светиња и српских великана, који су познати и признати од целог света.
 

С’ вером у Бога
за Краља и Отаџбину