Прочитај ми чланак

„ВУЧИЋУ ЛАЖОВУ!”: Ђилас после 2 месеца о рачунима на Маурицијусу и у Швајцарској

0

Седам дана смо гледали насловне стране под контролом Александра Вучића, који су махали лажним папирима... И када све ово погледате после два месеца о измишљењој афери, две ствари су чињеница: 2 банке, 2 изјаве, једна је Дојче банка у Маурицијусу која каже да не води рачуне клијената, друга је Сосијет банка у Швајцарској која каже да тај рачун никад није постојао у тој банци и да га ниједна фирма, која имала или немала везе са мном, није коришћен - рекао је Драган Ђилас, председник Срранке слободе и правде.

– Када једном неко изговори нешто што није истина – то може да се деси, али десетине, стотине пута, то је већ патологија и намера. Пре скоро два месеца, људи који воде земљу и неки медији, измислили су причу о Маурицијусу и рачунима у Швајцарској, и још 15 рачуна по неким земљама. Све је кренуло са Дојче банком у Мауруцијусу и Сосиете женерал из Швајцарске, а на иницијативу мог адвоката стигло из Цириха, да компанија нема никакав рачуна у Швајцаркој, већ је и наведено да тај рачун не постоји нити је икад постајао, то значи да никад ниједна фирма није имала рачуна и да тај папир који се појавио нема никакве везе са том банком – истакао је Ђилас.

Показајући на екрану серијал емисија на ТВ Пинк где се истицала и Андријана Нешић, главна уредница сајта Вечерњих новости, затим министар финансија Синиша Мали, па редом…

– Пошто је прошло 2 месеца, да подсетим о највећем линчу и хајки која је на мене вршена. Председник државе са одмора од 5 дана у арапским земљама тражи одговор и пита се да ли је лажов? Јеси, лажов си, Александре Вучићу, немам рачун у Маурицијусу. А онда се огласио Жељко Радовановић, в.д директора Управе за спречавање прања новца, саучесник у лажима.

– Кривичну пријаву сам поднео против Синише Малог, Владанке Маловић, Александра Вучића, који су умешани у прављење ових докумената – фалсификата, као и запослених у Вечерњим овосима, Милорада Вучелића и Андријане Нешић, они их нису издали, већ их је неко негде направио, фалсификовао. Да ли су прављени сами у Новостима, или им је то неко донео, у сваком случају фалсификована документа представљају кршење кривичног закона, за оне који су га направили и за оне који су користили. Њима је махао и Радовановић, и против њега је поднета кривична пријава.

– У Цириху сам разговарао са адвокатима, јер су умешали и Хонг Конг, и због тога ћемо поднети пријаве. Иза овога стоји врх државе, а аферу прислушкивања 1.572 разговора председника државе са криминалним миљеом требало је да затрпа са мном. Људи, шта је са вашим доказима, и шта ради Тужилаштво Републике Србије са кривичним пријавима које сам поднео? – пита се Ђилас.