Прочитај ми чланак

Вучићу, како беше – „РТС претплата само преко мене мртвог“?!

0

Свашта је обећавао напредњачки лидер Александар Вучић током претходних 10 година владавине. "Муњевити сипач истине" свашта је грађанима гарантовао, посебно пре и након самог доласка на власт, а мало од свега тога је испунио. Подсетимо се овом приликом Вучићевог обећања да ће укинути РТС претплату. Обећао је председник Србије и масно слагао грађане.

– ТВ претплата, као што сам и обећао грађанима Србије, биће укинута, јер ја не припадам оном типу људи који је 12 година обмањивао грађане Србије и бавио се маркетиншким триковима. То је наша обавеза од које нећемо одустати. Само преко мене мртвог ће на тај начин узимати паре од грађана. Шта они мисле, да сам ја луд и наиван?! – рекао је пун себе Вучић 2013. године.

Ево, прође од тада пуних девет година, а Вучић, иако често понавља да он не лаже народ, то обећање није испунио. РТС претплата не да није укинута, већ је и поскупела, па је за њу од прошле године потребно издвојити 299 динара сваког месеца.

Трудио се Александар Вучић током претходних десет година власти да покаже како, тобоже, мисли на људе, како неће дозволити да неко њима „избија“ новац из џепа, међутим гестови су му били сасвим другачији. Политичким одлукама је, откад је на власти, учинио да дажбине грађана буду све веће.

Такав је случај био када се зарекао да неће дирати пензије најстаријим грађанима, а онда је, гле чуда, дирнуо у новчаник пензионерима. По истом принципу је, како само он то уме, гарантовао да грађани неће морати да плаћају ТВ претплату за РТС и РТВ.